Tehnički kutak > Garaža
Gilera Nexus 500ie by ljubo46
3alfa3:
Ispricavam se ako je taj variomat takav. Na velikoj vecini (osim ovog, izgleda) je onako kako sam napisao, a ako je ovdje mast uz njega i u uputstvu pise da se tu stavlja - onda tako treba i napravit.
Iako, cudno mi je to. Ne rotira se variomat oko bolcne - samo klizi po njoj, al eto - ako je tako kako kazes, onda naravno da mast ide :icon_thumright:
Svakako prouci uputstva - mozda vario ima poklopac sa zadnje strane koji sluzi da mast ne izadje, a to znaci da ide u kanale rolica, al kazem - najbolje pratit uputstvo jer proizvodjac zna kako je to konstruirao
ljubo46:
--- Citat: 3alfa3 - 28 Travanj, 2014, 12:28:09 ---Ispricavam se ako je taj variomat takav. Na velikoj vecini (osim ovog, izgleda) je onako kako sam napisao, a ako je ovdje mast uz njega i u uputstvu pise da se tu stavlja - onda tako treba i napravit.
Iako, cudno mi je to. Ne rotira se variomat oko bolcne - samo klizi po njoj, al eto - ako je tako kako kazes, onda naravno da mast ide :icon_thumright:
Svakako prouci uputstva - mozda vario ima poklopac sa zadnje strane koji sluzi da mast ne izadje, a to znaci da ide u kanale rolica, al kazem - najbolje pratit uputstvo jer proizvodjac zna kako je to konstruirao
--- Kraj citata ---
da vidjet cu izmedu ostalog u uputstvu kako i šta... hvala na pomoći.. ;D
steeef:
de alfa ti ko da si samo multivar videl u zivotu,hahaha
polini vario ima semeringe na obje strane pikse..
piksa nije od bronce ko na multivarima.
mast se stavlja da fino klizi po bolcni i s tim se ne pojede ko npr na multivaru..
sve ti bude jasno kad budes imal vario u rukama
ljubo46:
E to je to. Ali takva kombinacija mora jako fino i dugo radit.
Hvala steeef :icon_thumright:
IceMan:
predobra mi je ova boja kombiacija boja, stvarno predivan nexus :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju