Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner SP50

<< < (2/9) > >>

unbeatble:
Sve je u šprickitu...Onaj dio gdje sam nitnovao, ispunio sam čudesnom smjesom nastalom od topljenja stiropola u razređivaču xD Super se stvrdnulo, gitovano, i eto, sve je u šprickitu, prethodno je prajmerom pređeno...Čeka se još malo da obradim šprickit, negdje gitujem gdje tek sad vidim resice neke i onda bojanje... Laserblue LC5J plava ide na cio skuter, osim felgi koje idu crno, te one plastike prednje gdje je znak, ''na V'' koja također ide u crno...One hrapave plastike sam strukturnim crnim za branike prešao, vrlo dobro je ispalo...Neke naljepnice nabavih...Da ne dužim evo slidže !

I ovo usput odradih

Stakla ispolirao

Od naljepnica ove dvije sa znakom gilere sam smjestio, dok slova malo neobičnim fontom idu gdje i fabrika ih stavlja...Ove ostale sam onako, kad se radi xD

Toliko za sada, nadam se da će sljedeće javljanje biti poslije farbanja, ko zna, možda i paljenja  :icon_thumright:

unbeatble:
LC5J is there  :headbang:

Kao i bezbojni lak (2), te prajmer za felge (3) koji je ujedno sve što se tiče njih :D

unbeatble:
Svašta se izdešavalo u ovih par dana...Ofarban je, lakiran, ja zadovoljan...

A onda... huh, čemu ovo ?

Stanem lijepo da popričam sa likom, krenem da upalim ziiiiiiiiiiiiiiiiiin, okreće uprazno, jbg reko nije izbacio bendiks odoh na kurblu...nema šanse, kurbla zakovala...rastavim deklu, ni sa ključom nisam olako pokrenuo varijator, sumnjam na najgore...otvorim, klip duvao ljepio, cilindar čitav, osigurači čitavi, igličasti čitav ?! A klip je oštećen pri vrhu, evo slika...

Baš je nešto moralo da uzrokuje ovakav žlijeb, ništa nisam našao...Još pogotovo što je na samom vrhu...
sve bi to bilo ok da nisam vidio da je razbušen cilindar, po mom mjerenju promjer cilindra je 41 mm, a klip je 40,7 mm...malo je komplikovano i naći sad klip...sreća pa sam provjerio, bilo bi kuku-lele..
Jel neko ima ideju od čega bi moglo da mi se ono desi, te koji je origigi promjer cilindra, i one specijale kako su rađene ?

:hello:

Floyd:
Originalni promjer cilindra je 40mm.Ne moze cilindar biti 41mm a klip taj 40,7mm,imas gresku u mjerenju.
Pogledaj cilindar da li je dobio riseve tj ima li potrebe za busenjem.Klipove nije problem naci kada su specijale od po 0.5 mm u pitanju.
Posto si iz BIH koliko vidim imas kod Stanka nabaviti Prox klipove do od 40 do 42 mm sirine po cijeni od 60 km cini mi se.Prox je provjerena roba sto se klipova tice

unbeatble:

Klip, karike, osigurači, bolcna; dizna 72; red sponge; ručica prednje kočnice; crijevo zadnje (koje mi ne paše); set dihtunga; rolnice 4,8gr.

Sutra sklapam, drž'te fige.

:hello:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju