Tehnički kutak > Garaža
Aprilia Rally x3
Corector:
Po najnovijim forumskim standardima za podesavanje karba, koliko cujem, trebali bi ga skinuti barem nekoliko stotina puta da bi se dobila odlicna smjesa. Takodjer, ako nije barem 1 navoj provrtio od silnog podesavanja onda se ne moze reci kako je posao napravljen po PS-u.
Ja se stvarno divim sebi samom kako sam uspio natjerati serijskog novog runnera 50 s izvadjenim katalizatorom da od benziske do benziske prelazim svaki put preko 200km (do 210km sam najvise dogurao i jos nije stao). Prije toga je imao autonomiju 160km.
balki:
Vjerojatno si prestao kočiti pa otuda manja potrošnja :icon_biggrin:
Novoskovana poslovica- "Ko koči taj troši!"
luna500rr:
Serijski auspusi su pregradni...smanjivaju buku i pruzaju otpor prolasku plinova da sva neizgorena smjesa ne bi izletila iz cilindra za vrime dok je ispusni kanal otvoren...logično je zaključit kad se izbaci nekakva pregrada...bilo ga bas pregrada za buku ili katalizator, trošit ce vise a obicno ne ide nista bolje, osim ako je tvornicki auspuh zacepljen...
Rezonantni auspusi su radjeni na takav nacin da na odredjenim okretajima zaustave dio te neizgorene smjese da ode van cilindra i na tim okretajima daju do 30% vise snage motoru a svugdi oko tih okretaja su lošiji od pregradnog auspuha jer su preotvoreni...ako imate prteske kuglice na skuteru a ovoren auspuh probajte stavit prst na izlaz od prigusivaca i osjetit cetete da ce malo bolje povuc...
Po pitanju stelanja...kakvih 100 puni gasova...svak zna odprilike koju ce diznu ciljat sa nekim setupom...puni gas u neki brig po minute i dosta je za vidit stanje na svjecici...ponovit isto sa pola gasa i po potrebi iglu pomaknit gori doli
zvonkec92:
Kupio u meduvremenu novu extru ali đaba jer sam uspio dobit i sa yasuniem da mi trosi tek nesto malo preko 3L. Za sad sam prezadovljan i ne diram nista
zvonkec92:
danas stavio zmaju na relija ( onaj kineski variomat Zmaj ) i nove rolice... ide bolje od doplera u ubrzanju jedino mi fali još okretaja, trebat ću 3.5 rolice ako ne još laganije. Trenutno je otraga malossi žuti centralni
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju