Općenito > Generalno o skuterima

Prvi skuter do 50ccm koji zadovoljava ove uvjete

<< < (16/19) > >>

sink.as:
ugovor, knjizice i na policiju, neka u ugovoru navede da ti poklanja tablicu i nekab ti da policu osiguranja, platis nesto na posti i nesto takse i skut je tvoj  :icon_thumright:

SixPack:
Kao sta ti je sinkas reko, nek ti na ugovoru napise da ti poklanja tablicu, zemi sve dokumente, policu osiguranja, osobnu, oib zapisi, 100kn da imas za razne takse i slicne pi*darije i s time na mup prepisat skuter, tj. napravit promjenu vlasnistva i bok. Mozda budes moro poslije mupa na stp pa se vracat opet na mup da ti potvrde knjizice (ak oni to ne rade), i to je to.
Mislim da si po zakonu duzan napraviti prijepis u nekom roku nakon sklapanja ugovora, nemam pojam kolko dana... To nekad mislim da nije bilo (ak se ne varam)  :dontknow:

Ivan495:
Sad mi tek ništa nije jasno.. Negdje čitam ovako, negdje onako..

Kupoprodajni ugovor, javni bilježnik, mup i to je to?
A što je sa poreznom i stanicom za tehnički? Pošto se ne plaća prijepis na skuter od 50 ccm, treba li uopće ići u poreznu ili ne?

SixPack:
Do 50cc se ne placa porez na promet rabljenih vozila i ne moras ici na poreznu :icon_thumright:
Odi prvo u MUP da prebacis vlasnistvo, i ako bude trebalo potom ces otici u STP da ti dokumente isprintaju (ovisi dal ih u tom mupu rade ili ne), i onda se opet vratiti u MUP da ih ovjere i to je to  :icon_thumright:

sink.as:
kad odlucis sta ces kupit, sa vlasnikom odes u javnog biljeznika, tamo dobijes ugovor koji ispunite, tocno prepisite broj sasije, neka ti u nspomenu navede da ti poklanja tablicu, platis od 50-150kn ovisi kako u kojeg biljeznika, u roku 15 dana moras otic na mup i napravit prijepis. Na mup ides sam bez prijasnjeg vlasnika, na poreznu netribas ic. Ako kojim slucajem nemogu isprintat knjizicu na mupu( tribali bi moc, al u nekim pp to nerade ili nemogu il neznaju) pa moras otic na najblizi tehnicki da ti naprave knjizicu(isprintaju) pa se moras vratit na istu pp da ti je ovjere(pecatiraju). I onda si ti vlasnik motora i sve kazne prekrsaji dolaze tebi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju