Tehnički kutak > Tuning skutera
Kit za TGB
Giz:
Kitova imaš koliko ti srce želi... Samo traži da su za Morini mašinu.
Nadalje... riješi se 13mm frge obavezno i odi na barem 17,5. 19 bi bila bolja ali za base setup nije nužna... Ovisi što planiraš.
Jači kit, jača frga.... Isto tako i sa auspuhom. ZX če biti ok za BASE setup ali za ništa više od toga.
Preporuka bi bila i da si prijenos urediš. Centralinu obavezno mjenjaj jer je serijska u banani. Ja se vozim na plavoj Polinevoj centralini, polini variomatu i na žutim malossijevim federima.
Rolice su 5.1gr i remen je sa Peugeota SF2 jer je malkice deblji pa daje veči top speed. Naime, deblji je nekih 2 mm pa ga vario izbaci više prema van.
Start oko 5.4k rpma i vuče sa 8.5k rpma...U finišu navrti 9.5k rpma. Ide stvarno dobro, kontinuirano, bez ikakvih rupa i sa predobrim međuubrzanjima.
veky402:
...ovako giz...
...ti napiši koji su to sve djelovi ja u 9 mjesecu idem u shoping...
...leo vince ide definitivno...
...mene zanima samo ubrzanje jer sad na serijali je sranje i da mi se krajnja brzina poveča za 10km/h sad ide 75-80km/h bez blokade ali mu je ubrzanje pušiona...
Giz:
Osobno idem na ovu kombinaciju pa ču ti isti i preporučiti:
- Polini sport kit (70 ccm, gus, ne vrti se jako, trajan, puno momenta daje)
- Dellorto 17.5mm frga
- malossi carbonske usisne lamelice
- polini speed control vario
- leovince ZX
- 5.1gr rolice
- Polini plava centralna
- malossi žuti federi kvačila. (paše za piaggio mašine)
- dizna 72-75 (to ču tek znati kad kit bude gore)
- duži primar i sekundar sa Italjeta Formule
Očekivani dobitak?
85+ km/h .... Jako dobar start sa puno snage u nižim okretajima. Super za brda, startove među semaforima, prijevoz 2 osobe. Točno ono što meni treba. :icon_thumright:
veky402:
...hvala majstore...ovo i meni treba...ja sam s ovim skuterom zadovoljan gradskom voznjom jedino me ubrzanje jebe...kda ono ja na semaforu stanem stanem ispred povuče on ali ne dovoljno...sad kad bi još mogao pronači tko če to da mi sklepa...
...a šta je ovo pollini speed control...
stark1:
--- Citat: veky402 - 17 Kolovoz, 2008, 12:55:02 ---
...a šta je ovo pollini speed control...
--- Kraj citata ---
to je variomat....daje linearnije ubrzanje,,,nema rupa..itd
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju