Tehnički kutak > Tuning skutera
Portiranje kanala
cvele60:
PA Hac-KO DRUGI :icon_thumright:
Hrga:
--- Citat: cvele60 - 17 Kolovoz, 2008, 14:03:23 ---PA Hac-KO DRUGI :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
??
cvele60:
Da pojasnim -nema mnogo onih[bar ovde na forumu] koji su radili prerade na cilindrima[ili ne pricaju mnogo o tome]
a hac bi mogo da nas uputi u neke makar sitne prerade- ako ne u ovoj temi onda u nekoj novoj,
pa bar da probamo na starim seriskim cilindrima kako to ide :icon_biggrin:
hac:
hac nema baš vremena trenutno..... inaće izbjegavam davat neke generalne savjete.......,tražilicu uposlit i lagano,G.BELLa obavezno proučit s tim da treba uzet u obzir da je knjiga stara 30tak godina i rađena je za 2T sa getribom.
kod 2T turpijanja lako je svladat matematiku,problem je što treba steći neko iskustvo,treba turpijat,uspoređivat,traži to vremena i truda ......
vasso123:
--- Citat: Hrga - 17 Kolovoz, 2008, 13:53:27 ---moze mi netko pojasnit kako se racunaju tajminzi?
--- Kraj citata ---
Trebas znat hod klipa,duljinu klipnjace,udaljenost klipa to vrha cilindra kad je klip u GMT,udaljenost vrha kanala do vrha cilindra,i onda pomocu formule izracunas koliko stupnjeva je otvoren neki kanal.Ako zelis izbjeci matematiku iskoristis moj kalkulator koji sam napravio i stavio tu na forum...recimo na piaggiu ti je hod 39.3mm,duljina klipnjace 80mm a ova druga dva parametra ti ovise o tome koji kit imas ili nemas...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju