Ostalo > Svijet računala i mobitela

Laptop do 3t kn max?!

<< < (2/3) > >>

Grale:
Mislis na notebookove? Ja imam Acerov 10,1 inca, procesor je nešto kao dual core, ali kao nije baš (nemam pojma, buraz mi je nekaj objašnjaval al baš ga nisam skuzil ;D ).
2GB rama i tjt kaj znam od specifikacija.
Stvarno je praktičan, lagan, baterija traje pun kufer, ali preeeslab. Zaboravi solo task, a kamoli multitask :icon_biggrin:
Video na youtubu nemožeš pogledat da ne šteka, svaku stranicu loada 10-tak sekundi. Cijena prije nekih godinu i pol mu je bila cca 2200-2300, vjerojatno se sad za te pare nade bolji, ali nešto ih ni nema jačih u prodaji kolko sam gledao.
Znači meni služi za net i dokumente i ništa više, i nisam zadovoljan s radom. radije preko mobitela odem na forum recimo.
Tako da sumnjam da će ti bit dobar za programiranje, ja sam radio samo u winqsb-u koji nije zahtjevan program, donekle je ok radio, sad kako bi C# radio ili slični, to baš neznam...

veruda:
objasnio mi jedan pošteni trgovac i nažalost je istina, koristiti ovu stranicu (ili sličnu) http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php
kod kupnje kompa. problem je u tome što brojke na oznakama procesora više ne znače ništa nego marketing i često se desi da procesor sa većim brojem ima slabije perfomanse od onog sa nižim brojem

ivano_007:

--- Citat: Grale - 27 Veljača, 2014, 11:19:06 ---Mislis na notebookove?
--- Kraj citata ---

Valjda se tako zovu. Ma to je taj ako je 10.1'' ekran. Šteta, kao što si rekao, izgledaju praktično, al izgleda ništa od toga ako je tako :angry7:

Ovaj nije loš laptop od verude iz linksa, zasad je najbolji od predloženih. Taj će mi bit nekakva početna točka :icon_thumright:

Grale:

--- Citat: ivano_007 - 27 Veljača, 2014, 16:45:51 ---[
Valjda se tako zovu. Ma to je taj ako je 10.1'' ekran. Šteta, kao što si rekao, izgledaju praktično, al izgleda ništa od toga ako je tako :angry7:

--- Kraj citata ---
Neznam, probaj potražit neki s boljim konfiguracijama, vjerojatno se da nać do 3000 kn, samo pitanje kak njih "jake" uopće i rade :dontknow:

ivano_007:
Evo 2 početnička pitanja :icon_biggrin:

Jel moguće uzeti neki laptop kojem piše u specifikacijama "Instaliran Linux" kao free Dos, odnosno da kažeš "Uzet ću isti taj, samo oću free Dos", bi li smanjili cijenu? Ili njima u firmu već stižu sa tim svim instaliranim stvarčicama?

Jesu li bolje dvi jezgre po 2.4GHz ili 4 jezgre po 1.5GHz, čemu se više pridjeljuje pozornosti, taktu ili broju jezgri? Po benchmarku je bolji ovaj sa 2 jezgre, sad koliko je benchmark vjerodostojan, neznam :icon_scratch:

P.s. @veruda https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=20348 Evo u HGspota isti taj što si u Linksa uzeo, 2600kn i dobiješ 500Gb više HDD-a :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju