Tehnički kutak > Garaža

Nabrijavanje Looxor-a

<< < (4/5) > >>

dino73n:
Samo da ti reknem nesto vezano za zveckanje iz prvog posta,navikni se na to,mada si se do sad vjerovatno i navikao. Pezo sa vertikalnim cilindrom i kitom zvecka u 99% slucajeva. Vozim pezoa vec preko 10 godina i promjenio sam kitova 3-4 komada nadajuci se da cu se rijesiti zveckanja al na zalost nisam nikad.
Evo sad vozim MHR replica kit vec skoro 30 000km i kako je zveckao nov prvog dana zvecka i sad al ide bez problema.
Imao sam dva DR- a i jos neki bezimeni i svi su isto zveckali a svi su bili novi pa se potrosenost klipa iskljucuje iz jednacine. Jedini kit kod pezoa kojeg sam ikad u zivotu cuo da ne zvecka bio je PoliniSport kod jednog mog druga.

mališan:

--- Citat: balki - 24 Svibanj, 2015, 20:45:35 ---dizalica je tocka na i  :headbang:

--- Kraj citata ---

Balki hvala za pohvalu dizalice!
Da sam spretniji zalijepio bih i video...
Inače dizalica jeste pametan koncept, jer međuodnos koturača na njoj, omogućava zakretanje ruke dizalice, bez obzira na napetost konopca...

mališan:

--- Citat: dino73n - 24 Svibanj, 2015, 21:05:56 ---Samo da ti reknem nesto vezano za zveckanje iz prvog posta,navikni se na to,mada si se do sad vjerovatno i navikao. Pezo sa vertikalnim cilindrom i kitom zvecka u 99% slucajeva. Vozim pezoa vec preko 10 godina i promjenio sam kitova 3-4 komada nadajuci se da cu se rijesiti zveckanja al na zalost nisam nikad.
Evo sad vozim MHR replica kit vec skoro 30 000km i kako je zveckao nov prvog dana zvecka i sad al ide bez problema.
Imao sam dva DR- a i jos neki bezimeni i svi su isto zveckali a svi su bili novi pa se potrosenost klipa iskljucuje iz jednacine. Jedini kit kod pezoa kojeg sam ikad u zivotu cuo da ne zvecka bio je PoliniSport kod jednog mog druga.

--- Kraj citata ---

Dino, hvala na savjetu , odnosno razmjeni iskustva! Navikavanje mi nije jača strana, ali trudim se pomiriti sa onim što ne mogu promjeniti.
Zadnji problem koji mi je zaustavio skuter je defekt u variomatu. Slideri su se istrošili i od zadnjeg mijenjanja rolica, pretvorili u ništa pa je došlo do struganja metala o metal. Kizne površine više nisu  skliske pa sam naručio onu polutku u kojoj su rolice, a naručio sam i nove slidere. Nešto kontam, možda će se spomenuto zveckanje eliminirati kad to promijenim? Ako je došlo do ekscentra u variomatu, možda je to mogao biti uzrok?

dino73n:
Pa moze bit i da je variomat zveckao al probaj povaditi sve iz prijenosa i upali samu radilicu pa da vidis jel zvecka klip u cilindru ili je nesto iz prijenosa.

mališan:

--- Citat: dino73n - 24 Svibanj, 2015, 21:37:07 ---Pa moze bit i da je variomat zveckao al probaj povaditi sve iz prijenosa i upali samu radilicu pa da vidis jel zvecka klip u cilindru ili je nesto iz prijenosa.

--- Kraj citata ---

Ako sam dobro razumio, rastaviti variomat, skinuti remen i vratiti na osovinu samo polutki sa zupčanikom, nabaciti deklo i zavrglati?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju