Općenito > Generalno o skuterima
dilema auspuh
crni23:
kolko ti je kostao auspuh a koliko ta cijela investicija?
majic_sk:
--- Citat: crni23 - 16 Kolovoz, 2008, 14:09:37 ---kolko ti je kostao auspuh a koliko ta cijela investicija?
--- Kraj citata ---
misliš na mene??
spuh 1100kn
ukupno cca 1400kn...
aerox92:
gdje si kupio auspuh??
dino_sk:
--- Citat: aerox92 - 18 Kolovoz, 2008, 12:36:57 ---gdje si kupio auspuh??
--- Kraj citata ---
cilinder.si
slovenija
dhorvat:
--- Citat: majic_sk - 16 Kolovoz, 2008, 03:43:37 ---hm....izgleda da ću morat počet skupljat pare za multivar.... :toothy3:
damn alfa :laughing7:
--- Kraj citata ---
Ček malo... Kaj multivar nema svojeg kraja i nema kraja prijenosnog omjera? Pa kaj nije ista stvar? Multivar ne može po zraku povećavat prijenosni omjer. Ja sam dobio sa Multivarom 2-3% veću krajnju, možda malo više, ali i on se kad tad mora raširit do kraja i opet okretaji rastu.
Nemojte to odma krivo shvatit. Multivar ima ljepše variranje i zato se dobije par postotaka na ubrzanju ako se sve uštima, ali na krajnjoj su tu negdje. Nema prevelike razlike. I Multivar je lakše naštelati ako su potrebne lakše rolice kasnije kod drugog spuha ili kita.
Da bi se učinkovito rješili rasta okretaja na krajnjoj brzini kupuje se duži prijenos. 10, 15% duži. Kolko treba. Samo rijetko tko daje te novce za to na serijskom motoru jer se ne dobije gotovo ništa. Tek kad se motoru doda snage onda se tek vidi duži prijenos. Ja recimo na Roxu imam serijski prijenos i kit gore. Cajger dođe do 90-95 i okretaji počnu rast ko na serijali.
Tako to izgleda... :happy3:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju