Općenito > Slike i filmovi o skuterima
Kakav kralj...masina od gsx-a na karting :)))
Ruff Ryder:
NE uopće nejde 150 osim kaj je mašina 600cc gore. TO leti odvaja se od zemlje a nedo Bog da malo jače trzneš volan u zavoj odmah si pokojni.
[/quote]
A ovo da trznes volanom.. Provozaj koji puta bilo sta sa direktnim volanom i vidit ces kak ce ti bit i pri manjim brzinama nedaj boze 100 kmh..
--- Citat: SF2 Freak - 24 Studeni, 2013, 20:29:00 ---E ak zbog kotača vozilo ide brže idem ja na svog pežu staviti od beverlija kotače jedva ćekam da 150 probijem.
--- Kraj citata ---
U teoriji bi isao brze kad bi mogo razvrtit te kotace u iste okretaje kao i kotace od pezoa.. al bi izgubio na startu..
SF2 Freak:
Motor je od ležaljke 600ccm koja ima 15-16 000 okretaja + / - , šasija kartinga je ko od pera , za volan mi niš ne moraš obješnjavati. Hoću ti reći da ovaj karting ide minimalno 200 i to u roku od 10 sec. Pa pogledaj kad ga je rastegnuo u 2. pa šajbao je već onda 150. Kotači igraju minimalnu ulogu u brzini ali ogromnu u upravljivosti.
cvele60:
--- Citat: Ruff Ryder - 24 Studeni, 2013, 20:27:23 ---
--- Citat: cvele60 - 24 Studeni, 2013, 20:23:08 ---
--- Citat: Ruff Ryder - 24 Studeni, 2013, 20:05:13 ---Gledaj.. Taj motor od 600 ccm na velikim kotacima od motora ide 270 kmh ako.. sad ti mene uvjeravas da na 4 puta manjim kotacima ide 150 kmh.. Taj kart je startan ali ne postize tako velike brzine.. Jos si mlad.. Jednog dana ces shvatit da nije sve u snazi i kubikazi :)
--- Kraj citata ---
Mislis da ne ide ::) pa ovi sa 250ccm i 60-ak ks pice i do 250km/h....
http://en.wikipedia.org/wiki/Superkart
--- Kraj citata ---
I kaj onda ? Suzukijev motor 50 ccm 2 t 2 cilindra i cca 15 ks je iso 210 kmh pa sta ? ovaj sa 500 cm bi trebo Mach 2 postic ? haha
Taj karting ima takvu getribu za te brzine, ovaj od suzukija ima za suzukija getribu.. Ako suzukijev kotac u jednom krugu prijede 1 metar a od kartinga kotac u jednom krugu 10 cm. To znaci da se kartingov kotac mora vrtit 10 puta vise od suzukijevog da bi imao istu brzinu sta je sa orginalnom getribom nemoguce postic
--- Kraj citata ---
Opet pricas gluposti ;D pa svaki KONACNI prenos se proracunava naknadno jer se prenosi lancem na zadnje tockove...e tu vec ide odgovaracuca kombinacija para zupcanika koji se prilagodjava konfiguraciji staze i koju max. brzinu zelis...aj malo googlaj pa onda budi tvrdoglav :icon_biggrin:
Ruff Ryder:
--- Citat: SF2 Freak - 24 Studeni, 2013, 20:37:13 ---Motor je od ležaljke 600ccm koja ima 15-16 000 okretaja + / - , šasija kartinga je ko od pera , za volan mi niš ne moraš obješnjavati. Hoću ti reći da ovaj karting ide minimalno 200 i to u roku od 10 sec. Pa pogledaj kad ga je rastegnuo u 2. pa šajbao je već onda 150. Kotači igraju minimalnu ulogu u brzini ali ogromnu u upravljivosti.
--- Kraj citata ---
Igraju kotaci ogromnu ulogu u brzini samo tebi je nemoguce objasnit..
Naravno da bi mogo postic krajnju brzinu odma kad bi toliko isao upravo zbog malih kotaca..
Evo primjer za tebe.. Probaj vozit bicikl sa istom sirinom gume sa malim i sa velikim kotacima i vidjet ces razliku.. Da malo znas fiziku nebi ti trebao objasnjavat al ajde..
SF2 Freak:
Ok pobjedio si ovaj karting ide 150 i onda udara u blokadu , zadovoljan. Moj pežo 307 1.4 ga može namazati samo tak na stazi.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju