Ostalo > Svijet računala i mobitela
Kupnja printera
ivanm:
da dignem temu.
ja sam imao hp 3525 i nakog godinu i mjesec dana, samo mjesec dana nakon isteka garancije riknula glava pisača.. nova 450kn a cijeli printer 600kn.. sve ošlo u smeće ;D
više nikad neću kupit ink jet sa jednom glavom i 4 spremnika..
sad sam za prvu pomoć upogonio stari hp 1560 koji ima dva tonera, jedan tricolor i crnu.
napunio sam ga bojama koje sam kupio za ovaj novi printer da ne bacam lovu, izrezao tonere i iscijedio boju iz spužvica i injekcijom ubrizgao u ovaj stari i šljaka..
dakle ukoliko uzmeš printer koji ima jednu glavu i gore boje u spremnicima to je praktično jer su boje jeftine, ali ako ti rikne glava u pravilu bacaš sve u smeće.
glave su tak napravljene da izdrže garanciju i još malo, pričao sam sa serviserom, rijetko koja doživi 2 godine.
ako kupiš printer koji ima dva tonera, tricolor i crni, svaki sa svojim glavama, možeš ga punit bojama dok ne krepa glava a onda kupiš drugi za 100-150kn i vozi dalje..
ovaj hp me pošteno izživcirao i nikad više printer sa 4 spremnika a jednom glavom.
vukas:
Moj 3525 ima 1 godinu i 2 mjeseca, sve radi.
Valjda neće vrisnut skoro, nema nekih naznaka.
ivanm:
Samo zamijeni sve tinte prije neg se potrosi koja do kraja. Meni je crna nestala i kad sam kupio novu nije printao pola sata a onda blijedo crno veli serviser da ako ostane bez tinte pregrije se glava jer se hladi tintom. Ja velim pa di to pise? Veli on nigdje. Velim ja krasno. Tak svake godine prodajete bezveze nove printre ljudima jer nisu mijenjali tintu kad je bila na 20%. Veli on takva politika firme velim ja j#bo ti takvu politiku. Nikad vise hp printer. Samo canon i epson. U njih mos stavit bilokoju tintu jer su sve kompatibilne. Hp tinta crna je pigmentirana i taj pigment se nakupi na glavi i zastopa ju. Neda se odstopat s nicim. Canon i epson odstopas s toplom vodom. To je ukratko to. Izgubio sam zivce sa hp printerima.
3alfa3:
A koji bi printer (laser, c/b) bio trenutno najisplativiji za po doma? Isto je bitno da je cijena tonera (makar zamjenskog ili punjenja) prihvatljiva.
ivanm:
I o tome sam razmisljao. Prosearchaj po forumima. Bug i slicni.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju