Tehnički kutak > Tuning skutera

rolice???

(1/2) > >>

dario23:
pomozite, danas sam skidao prsten sa variomata i govori mi majstor moze mi njegov brat iz njemacke poslat rolice i federe.e sad on govori da su teze rolice za ubrzavanje a lakse za max brzinu, a ja sam procitao drugacije pa mi vi recite. i koje su serijske tezine rolice na cpi aragon gp

R@kija:
lakse role-ubrzanje
teze role-krajnja ali slabije ubrzanje
 :laughing7:

3alfa3:
Ne znam koje tocno rolice trebas, ali znam da i najbolje ubrzanje i navecu brzinu mozes imati iskljucivo sa jednim te isti rolicama koje moraju biti odgovarajuce tezine.
Price da su lakse za ubrzanje, a teske za krajnju su za malu djecu. Sa (pre)laksima ce skuter imat u ubrzanju vise okretaja nego sto treba i zbog toga manje snage pa ce i ubrzanje biti losije, a ako su stvarno prelagane, onda ce i krajnja brzina biti osjetno manja nego sto treba

Nije to kao lijekovi: aspirin za glavobolju, a antibiotik za upalu...  :toothy12:

dario23:
stavio bi druge rolice da mi skuter ima bolje ubrzanje i bijele federe kvacila i bijelu centralnu malossi

3alfa3:

--- Citat: dario23 - 07 Kolovoz, 2008, 01:19:38 ---stavio bi druge rolice da mi skuter ima bolje ubrzanje i bijele federe kvacila i bijelu centralnu malossi

--- Kraj citata ---

Za bolje ubrzanje trebas vise snage. Niti jedan feder ili rolica ti to nece dati.
Ali, ako stavis rezo spuh koji povecava snagu ili kit, onda drugacijim rolicama i federima postelas prijenos da "radi" na okretajima na kojima je snaga najveca, a to je u pravilu na visim nego na serijskim skuterima.
To je cijela mudrost.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju