Ostalo > Motocikli
..koji je idealan motor za uzet nakon skutera
filiplatinovicz:
a sto ako se dijete zaljubi u MZ pa o 500 ccm ni pomislit? :toothy9:
Genesis051:
I sa 250 svukuda stigne :happy6: :laughing6: :happy3:
... jedino, oni s većom "ccm" pružaju bolji image, i status vlasniku...
Da i ne govorimo o pojedinim grupama (vrstama) motora...
Sportive su praktički našle granicu na 600 ccm... jedan od boljih omjera performansi i same težine... može i do 1000, čak i 1400, ali to su već ekstremi...
Cruiseri su otišli u bizarnu krajnost... Čak je i H-D povećao kubikažu, da "prati" japansko trojstvo 1800-2000 ccm ...
(lijepo je to za čut... :laughing7: ali tu prestaje sva ljepota, osim samog sjedanja na "takvo nešto"... a i to bi se dalo riješit sa npr. 1200 ccm... )
filiplatinovicz:
Ma slazem se s Tobom, ali danas je doista optimalno 500 do 1000 ccm... i u klasi cruisera ima krasnih primjeraka unutar tog obujma. bas danas ujutro sreo sam jedan virago. hebeno elegantan, ne pre velik, a sa sasvim dovoljno snage za svoju namjenu....
Genesis051:
Ehh... sad Yamaha radi (samo) Dragstar 650... a prije su do 1000 imali 5 Viraga: 125, 250, 535, 750 & 1000 ccm... Divota jedna od izbora: za svačiji ukus (i novčanik) ponešto...
Sad u 125 potpuno širok, ali nepoznat izbor... Kawa ima jednocilindraša, Hondin V2 je skup k'o sam vrag (oko 37000 Kn... kupim oba cruisera od Zongshena, 125 & 250, za te novce...istina, nije Honda, ali ipak...), Qingqi (125 & 250), za koje mašine nemam nikakve "povratne informacije", i Hyosung (isto mašina V2) za kojeg sam čuo da je stari Suzukijev stroj (ali isto ne znam puno)...
Svojevremeno je (unazad oko 10 god.) Gilera imala Cougar-a (125 ccm), a i Cagiva je radila "Roadster 521" (125 ccm u nazivu okrenuto naopak) ...
(cijev ispuha se pod strojem granala... na obe strane zadnjeg kotača po jedan "dimnjak".... Sa "bisagama" je izgledala kao prava pila... ;D )
Ta Cagiva mi je nesuđena ljubav... već sam imao podignut novac u džepu !!!... Trebalo je samo poći po predračun i ispljunuti lovu na banci... Padala je jaka kiša, nisam imao auto (bio na servisu ili tako nešto), i meni se nije išlo na drugi kraj grada busom... Drugi dan je iskrsla neka potreba za lovom... i ja ju nikad više nisam kupio... :(
filiplatinovicz:
Meni se taj kawin jednocilindras svidja...nesto izmedju custuma i nakeda, a cijena se cini vise nego prihvatljivom... cca 25K kn, mislim da je to za lanjsko godiste u plavoj boji....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju