Ostalo > Svijet računala i mobitela

PS 3

<< < (6/7) > >>

skoda90:
Da li je tko od vas sam rastavljao i cistio ps(fat)?Uletio mi jedan jeftino ali se nakon 15tak minuta igranja zahtjevnijih igara pojaca onaj ventilator ko da je na 10k rpm.
Pa bi zamijenio sam pastu i ocistio ga,tj danas samo samo skinio onu plastiku gornju i ispuhao kompresorom ali je jako malo pomoglo pa sumnjam na pastu makar ovaj koji mi je prodo kaze da je zamijenjena prije god dana...
Imam iskustva sa rastavljanjima mob komp/laptopa ali najbolje prvo pitat na sto treba pripazit prije nego sto radim!
I da;kad se upali vent na najjace piri dosta iz njega ali ne vruc zrak ma cak ni mlak bas hladan i ja npr izadjem iz igrice i on jos piri kolko god da ga ostavim nece da prebacit opet na slabije okretaje :icon_scratch:
Mislio sam naci neki video sa yt za rastavljanje tj cistenje i promjenu paste dok nisu jos tako visoke temp vani...

balicdim:
ako nemaš moj broj, šaljem ti ga na PM

nije komplicirano rastavljanje, čujemo se jedan dan kad se dogovorimo da ga sriktamo

ovo nakon gašenja da još radi..... to sam ja imao ali je konzola bila pod JB i preko jednog managera se to uštimavalo da nakon gašenja vent još vrti...

iako ima i veze i položaj konzole, ako je okomito, kod mene je normalno još nekih 3-5s da vent radi i tako je od prvog dana (nikad kvarova, da ne ureknem) a kad je vodoravno, mislim da je nakon zvučnog signala u roku sekunde do dvije tiho kao na groblju

skoda90:
Spremio broj  :icon_thumright:
Rastavljanje i nije toliko komplicirano vec gledam po netu da ih je dosta sjebalo sa skidanjem heatsinka/heatspreader kako se vec kaze.
Koliko sam skontao kad god prebaci u vecu brzinu nikad ga nespusta u manju.
A softver je org 4.55
konzola mi je okomito i ima mjesta oko nje recimo u meniu se nikad ono neupali.
Kad skupim para mislio sam ga slat jednom liku u zg da stavi rogero i usput besplatno mjenja pastu i svasta nesta al ak se sad pali tak vent znaci da se grije pa se bojim da nebi dobio ylod  :toothy12: dok npr u gt5 koji sam igrao max sat vremena najnormalnije radi  :dontknow:

balicdim:

--- Citat: skoda90 - 27 Ožujak, 2014, 10:11:11 ---Spremio broj  :icon_thumright:
Rastavljanje i nije toliko komplicirano vec gledam po netu da ih je dosta sjebalo sa skidanjem heatsinka/heatspreader kako se vec kaze.

--- Kraj citata ---

to je najmanji problem, imao sam par konzola koje su se znale zalijepit, tj. kad sam skidao hladnjak ilitiga ventilator znale su ostat zalijepljenje pločice od CPU i/ili GPU-a na njemu, ali to se riješava tako da ga se upali prije rastavljanja na par minuta da se digne tempetarura i odlijepi se bez agresivnosti

--- Citat: skoda90 - 27 Ožujak, 2014, 10:11:11 ---Kad skupim para mislio sam ga slat jednom liku u zg da stavi rogero i usput besplatno mjenja pastu i svasta nesta al ak se sad pali tak vent znaci da se grije pa se bojim da nebi dobio ylod  :toothy12: dok npr u gt5 koji sam igrao max sat vremena najnormalnije radi  :dontknow:

--- Kraj citata ---
to bi se moglo dogodit, iako za ylod zna bit greška i u napajanju, imao sam slučaj da je sve izmjenjeno i opet PS radi neko vrijeme pa se zablesira, na kraju sam negdje iskopao na netu da zna bit i do napajanja, promijenili sustav i evo, dan danas radi bez greške

skoda90:
Najlakse je kad se vec ima prakse!
Vidio sam i na youtube da lik zagrije fenom i stvarno lagano sidje onda.
Jel se isto napusu/iscure kondenzatori u napajanju?
Koju pastu koristiti? trenutno imam artic mx2 ali ako je potrebno kupim neku bolju!
I eto kad budes imao vremena javi bar dan prije pa da to rijesimo

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju