Općenito > Oprema
KACIGA !!
ivano_007:
--- Citat: 3alfa3 - 08 Ožujak, 2021, 13:18:32 ---Uvjet je da je kalup skoro savrsen inace brojke padaju u vodu.
--- Kraj citata ---
S ovim si sve rekao :icon_biggrin:
Ako kalup nije savršen, onda i 58,5cm može biti L, ali i 59,5cm M.
Lazo:
Koristim već dugo godina Airoh tr1 kacigu i došlo je vrijeme za zamjenu. Možete li nešto slično preporučiti do 2000 kn? Znači ljetna kaciga s puno zraka, gledao sam malo po netu Shark Street Drak i Nolan n70-2 su dosta slične ili da idem na nekakvu flip up? Mada čini mi se da bi mi više pasao ovaj stil kao kod Airoha zbog zaštite od buba
dolo:
Lijep pozdrav, informacija, koliko jako kaciga treba stisnuti glavu? Probao sam maloprije HJC C70 u L velicini (opseg glave mi je 58,5) I dobro me stiskla oko usiju, probao sam zatim XL, ona malo manje stiska, ali mi vrh glave ima prostora onda. Zatim sam probo CS-15 u L velicini, ona je onako ok, ne stiskam ali mi vrh glave dira u kacigu. I koliko je bolje/losije uzeti otvorenu kacigu nego full, nesto racunam ako mi i zatreba bit ce radi zubi i brade, nekako statisticki najvise tamo i treba
challenbeen:
Sve ti ovisi i o kalupu glave... nisu sve kacige iste. Moras pronaci dobar kalup za sebe. Pogledaj kod Kimka u temi od Deki-a, on je svoju kacigu sam prilagođavao svojoj glavi..
ivano_007:
Integralna kaciga je bolje nego otvorena, to znaš i sam ;D
Šta se tiče obraza, nek te stišće maksimalno, tu ne vodi brigu, to ionako popusti s vrimenom. Kad staviš kacigu na glavu i stisneš je od iza, neka ti ima pola centimetar do centimetar lufta do čela, tj. da je možeš flipat od obrva do sredine-vrha čela (ako me razumiš). Teško je to sad objasnit, ali nemoj pretjerivat s tim "da te stiska", tu onda imaš problem jer je broj manja kaciga možda čak i opasnija od broja veće kacige.
A ne može ti niko preko forum reć koju da uzmeš kacigu, ti ćeš morat odlučit. Iako mi opseg glave od 58,5 baš nekako ide uz veličinu L (ako si pogodia ispravni kalup kacige).
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju