Općenito > Oprema
KACIGA !!
edelinski4:
Kaciga glavu čuva... Ja sam jedno letio isto klizao i cijelu bočnu stranu izgrebao toliko jako da su to bili risevi duboki 1/2 cm ak ne i jače... Da nisam imao kacigu nebi vjerojatno imao pola glave, a pitanje dali bi bio živ.... Zato kacigu na glavu i gas...
petarpan:
i tak...niko nista?
luka.ck:
Ja sam prije godinu dana kupio nolan n87. Kaciga mi se cini kvalitetna i ima unutrasnjost koja se moze skinuti kad ju zelis oprati. Sto se tice buke, tu ti nemogu pomoci jer vozim pedesetku i tu se ne razvijaju neke brzine. Sve u svemu ok kaciga za te novce.
edelinski4:
Svaka kaciga pri večoj brzini radi buku.... Neke kacige razvijaju buku ali čuvaju glavu više nego one koje nemaju buku... Frend je imao kacigu koja je iznutra bila odlična za smanjenje buke, izolatori itd. Kada mu je ispala kroz prozor iz sobe (nznm kako) pukla je... Što bi bilo da je vozio motor i nedaj Bože negdje udario ili neš tak... Kaciga nebi pomogla, a niti njemu nitko nebi pomogao...
Tomi_ZG:
Koji je to točno model kacige? Mada prvi put čujem da je nekom kaciga ispala kroz prozor ;D
Kaj se tiče pucanja,tu bi se dalo raspravljat,jer i npr. karbon dosta lako puca pri udaru(a brutalno je čvrst) i upravo radi toga je odličan apsorber jer upija veliku energiju proizvedenu tim udarom i baš radi toga spašava živote
--- Citat: luka.ck - 11 Siječanj, 2018, 20:29:14 ---Sto se tice buke, tu ti nemogu pomoci jer vozim pedesetku i tu se ne razvijaju neke brzine
--- Kraj citata ---
Stavi hjc tr1 na glavu pa ćeš na 70kmh popizdit,ili se s njom zaputi na đir od 200km pa ćeš joj skidat svece s neba
Nolan n87 je definitivno pristojna kaciga i kome paše na glavu nemre fulat s njom u tom cjenovnom rangu
Mada sad vidim da je fg-st još malo jeftinija nego kad sam ja kupovao,crna jednobojna je 1500kn naspram regularnih 2000kn i to je dobra kupnja,al normalno prvo isprobat i vidit jel paše kalup
https://novema-nova.hr/artikl/hjc-fg-st-crna-sjajna
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju