Tehnički kutak > Garaža

yamaha mbk booster

(1/6) > >>

zule73:
evo da i ja predstavim svog ljubimca i radove koji su za sada odradjeni!

ovako je izgledala kada sam je kupio:

onda je krenulo rasklapanje.i izbacio sam tonu prljavstine koje je vekovima bila skupljana na motoru.bilo je tu i ulja i blata i svega i svacega;

posle rasklapanja,krenuo sam sa sredjivanjem.deo po deo.

prvo je na red doslo farabanje par losih plastika:

zule73:
onda je na red dosla dekla.odlucio sam da sve odradim rucno(kao i nekoliko puta pre ove)
materijal koji sam koristio je smirgla od 120 pa do vodobrusne od 2000.purol pastu i razne krpe i peskire.
krenuo sam odavde:

sledeci korak:

i posle dva dana neprestanog rucnog poliranja,stigao sam ovde:

zule73:
ovo je par mehanickih problema koje sam ima i nekako resio:
prva poteskoca na koju sam naisao je to da se rezervni delovi na karburatoru ne kupuju odvojeno,nego za sve moras sam da se snalazis:

ovo je krivac zbog koga je ceo motor bio umazan,i uredno je zamenjen novim:

zule73:
na kraju su mi ostali radovi na poliranju i farbanju viljuske,i prednjeg i zadnjeg tocka.
odlucio sam se da ih ofarbam u mat crno a da ivice isto rucno ispoliram.
tockovi su bili u jako losem stanju na pocetku.ali su na kraju ispali dosta dobro.ovo su pocetni radovi,krajnji rezultat ce se videti na sklopljenom motoru.zaboravio sam da slikam gotovu viljusku i tockove pre montaze.

zule73:
i posle 5 dana mukotrpnog rastavljanja,ljustenja,ciscenja,farbanja,lupanja,smirglanja,sklapanja i ko zna jos cega dosao sam do ovoga i jako sam ponosan na zavrseni rad.
sada krece faza nabavljanja boljih delova tipa auspuh i nove gume.ali to verovatno ostaje za zimu.

prihvatam sve predloge,kritike i savete! :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju