Općenito > Propisi

Nepravedno degradiranje skutera

(1/5) > >>

dr.mrgood:
Svi znamo da u HR skuter ima malu tablicu, to je u vozackoj dozvoli kategorija M (moped), ogranicen je na maksimalnu brzinu od 50 km/h i ne smije na autocestu.

Medjutim, APN, T-14, BT i ostali slicni motori na brzine od 50 ccm NISU ograniceni maksimalnom brzinom, a spadaju u istu M kategoriju koju ima polozenu svatko tko ima vozacki za auto.

Bas me interesira koji pametnjakovic je smislio ovu kategorizaciju, jer mi nema nikakve logike. Pa sa 50 km/h smetas po cesti svuda osim u gradskoj voznji, ali ako imas APN-a ili BT-a teoretski ti maksimalna brzina moze biti i 100 km/h, nikoga nije briga i nema nikakvog ogranicenja. Pa tko je tu lud ?!

stipe:
teoretski, motori koji imaju 50ccm i brzine, motori koji ne idu na valjke a imaju brzinu preko 50km/h, imaju veliku tablicu otraga...

Rocky:

--- Citat: stipe - 18 Srpanj, 2013, 13:52:01 ---teoretski, motori koji imaju 50ccm i brzine, motori koji ne idu na valjke a imaju brzinu preko 50km/h, imaju veliku tablicu otraga...

--- Kraj citata ---
jel onda plačaš i osuguranje ko za motor do 125cc ili kao za 49cc?

Iwo SR Tuono:
prakticki apn6 od mog postara ima malu tablicu i vozi se s istim pravima kao skuter  :laughing6: :laughing6: :laughing6:

Ovo je zanimljiva prica, ja bi komotno placao i skuplju regu i osiguranje samo da nema ogranicenja 50 km/h

dr.mrgood:

--- Citat: Iwo SR Tuono - 18 Srpanj, 2013, 14:41:42 ---prakticki apn6 od mog postara ima malu tablicu i vozi se s istim pravima kao skuter  :laughing6: :laughing6: :laughing6:

Ovo je zanimljiva prica, ja bi komotno placao i skuplju regu i osiguranje samo da nema ogranicenja 50 km/h

--- Kraj citata ---

Bogami i od mog postara. Doduse malo sam zeznuo, jer se sad sjecam da su BT-i isli na velike tablice, ali APN-i uvijek na male. On komotno moze cca 75 kmh sa nekakvim minimalnim postelavanjima, i nitko mu ne gleda ogranicenje. Zato je to tako i zbog cega su skuteri drugorazredni ucesnici u prometu ?!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju