Tehnički kutak > Tuning skutera

Xenon HID H8 svijetla!?

<< < (11/25) > >>

Benjamin:
Ja sam psoji preko akua..i 4Ah je sasvim dovoljan za napajt xenon...sad postoji jos samo jedan problem...moj xenon nije dugo bio na skuteru..to sma nabrzinu spojio tek tolko da vidim kak svijetli kroz far i jel mu je aku dovoljan..ostalo je otvoreno pitanje samo jel ce namotaji stic filati aku odnosno jel proizvode vise struje nego kaj xenon trosi...teoretski bi trebalo raditi jel xenon po specifikacijama trosi manje nego obicna zarulja...smao kaj se u praksi znaju drugacije stvari razvijati...

Evo prikupljam trenutno djelove za jedan xenon da si metnem konacno na skuter i da toslozim kak spada...i onda cu istestirat jel stigne pniti se aku dok radi xenon...treba neke voznjice i to obaviti onda i isprobt sve...onda cu znati vise reci...

Neznam tocno kad cu se primiti tog projekta nadam se uskoro..nemam bas vremena uvijek neke druge obaveze i tak...ali bi htio to ubrzo sloziti si...

Chupsy:
ja bi samo iznio jedno svoje zapažanje,

ja sam na svoj runner, koji ima serijski h7 i h3 žarulje  spojio dugo svijetlo direkt preko akumulatora jer me živciralo treperenje i ono da se gotovo zgase na semaforu

kako rekoh dugo svijetlo ne koristim stalno, ali napon na akumulatoru dok je upaljeno je 12.3V a dok je ugašeno 14V

žarulja ima standardnih 55W, ksenon troši 30-35W što je gotovo duplo manje i po čistoj računici bi ipak trebao radit samo mora bit isključivo spojen preko releja

Benjamin:
instalacije je drugi par cipela...to znam sve kak ide..to mi je manje bitno..

a ovo kaj si rekao kaj se wataze tice to sam jos odanvo ja rekao kad se pokrenula ova tema...

xenon trosi manje struje od obicne zarulje..jedino pri paljenju vise dok se zarulja ne zgrije...

tak da sam ja isao najprije probat jel standardni aku opce moze pokrenuti xenon..pokrenuo ih je bez problema..i kak se ponasa zarulja u faru kak se svjetlost rasipava..i to je ok bilo...jedino prihvat treba rijesiti ali nebitno sad...

ostalo je smoa to pitanje potrosnje otvoreno..toretski bi trrebalo raditi je je 35w ..ali sigurno nemogu reci nisam probao jos...ali cu uskoro nadam se

gun_rider:
standardna žarulja ima 35W a ne 55W
a i neko sa foruma je spojia već bia, ja mislin oni momak sa bilin runneron, stipe se zove ili tako nešto...i isprazlia mu se akumulator  baj-baj...

Benjamin:
to je ovisno o modelu skutera neki imaj 55..

uglanvom i da je 35 i ovo 35 trebalo bi raditi..

vidjet cmeo..nedam i se vise pisat i nagadat..ionako je sve ovo uzalud..javim se kad isprobam...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju