Tehnički kutak > Injection
Pure jet - Još jedan ne pali
George:
Pozdrav, ko i kod puno drugih, evo problemi sa runnerom i kod mene.
Runner 2003. god., kupio sam ga prije par mjeseci, napravio nekih 400 km i sve super, bez trzanja, bez trokiranja.
Neki dan idem doma s posla i skrecem u ulicu i ugasi se samo odjednom. Probam upaliti i upali se nakon 10 sekundi verglanja, i radi nemirno 5 sekundi i ugasi se, i tako stalno.
Nakon dva sata stajanja vise i ne pokazuje volju da upali.
Prije toga je sve bilo normalno, bez greški.
U trenutku kad se ugasio i kad sam ga išo upaliti se cuo cudan isprekidani zvuk iz pumpe goriva, ne ono normalno zujanje kad upalim kontakt.
Kad je malo odstajao, vratio se stari zvuk pumpe.
Izbacio je greške 6,7,8 i 12. Ocekivao sam 14 zbog tog nemirnog rada pumpe.
Resetirao sam greške i tps, ista stvar. Probao sam i novu svjecicu, ništa.
Odkud krenuti?
Ovo mi je prvi kontakt sa pure jet skuterom, procitao sam dosta tekstova tu na forumu, i pregledao sve zalijepljene teme u ovom podforumu, ali opet imam nejasnoca.
Nemam cime provjeriti tlak pumpe goriva i kompresora.
Skinuo sam injektor, i ocistio bih ga, ali neznam kako.
Moze pomoc?
*JOHNSON*:
E ovako rodjak skini pumpu malo je protresi nek iscuri svo gorivo iz nje onda je malo udaraj gumenim čekićkom mozd je uslo neke prljavstine u nju pa onda probaj smontirat i upalit
George:
--- Citat: *JOHNSON* - 14 Lipanj, 2013, 18:38:37 ---E ovako rodjak skini pumpu malo je protresi nek iscuri svo gorivo iz nje onda je malo udaraj gumenim čekićkom mozd je uslo neke prljavstine u nju pa onda probaj smontirat i upalit
--- Kraj citata ---
Budem probao kasnije, ili ujutro.
Krenuo sam jucer, ali nisam mogo skinuti crijevo na izlazu pumpe. Znam kako se skine u teoriji, ali nisam htio na silu da ne potrgam. Ima neka forada lakse skinem, ili je po principu, neide silom, uzmi veci cekic? :D
*JOHNSON*:
Ma mislis ono crno crjevo na pumpi njega cak nemoras ni skidat skines sam ova dva od dovoda goriva i povrata i onda skines struju i izvadis je van komotno s tim crjevom malo prtoreses okrenes da iscuri goriva malo tucnes par puta cekicem i montiraj nazad tak je men barem bilo par puta na mom pure jetu
George:
Je, na to sam mislio. Napravio sam tako i nakon malo verglanja je upalio. Ali problem još uvijek postoji. Pumpa radi malo normalno, pa skroz promijeni zvuk i tako stalno.
Otvorio sam ju i ocistio, ali isto je.
Kontakte na motoru nisam mijenjao prema onom videu iz zalijepljene teme jer nemam doma zenske terminale, ali to cu napraviti slijedeci tjedan kad dofuram s posla. Iako mislim da nije u tome problem jer motor radi i cuje se cijelo vrijeme, ali mijenja zvuk. Eventualno ako mozda ne dobiva dovoljno struje ako je spoj motorica i terminala slab?
Nisam primijetio da je klip na pumpi ostecen.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju