Općenito > Generalno o skuterima

Izjava o sukladnosti vozila - Homologacija

(1/2) > >>

YamahaSpy:
Pozdrav,

evo ovako imam problem. Kao što ste već vjerojatno vidli skuter je u oglasu, našo se kupac, ali eto došli smo do problema što po zakonu motorno vozilo mora imati homologacijski papir koji se predaje kasnije da bi vozilo moglo na tehnički i registraciju po prvi puta.

Skuter je kupljen u nekadašnjoj Slobodi (trgovački lanac prije Mercatora), davne 12.05.1997. kada taj zakon nije postojao i tu izjavu/papir u to vrijeme se nije dobivalo i sad me zanima kako da ja dođem do toga? Ili ako netko zna koliko košta izdavanje tog?

Članak 15.
U slučajevima kad ne postoji odgovarajuća homologacijska dokumentacija ovlaštena pravna osoba za homologaciju tipa vozila provest će odgovarajuća ispitivanja i o tome izdati tehnički izvještaj o ispitivanju koji će se upotrijebiti u postupku homologacije.

Hvala unaprijed  :)

zekozna:
CVH (Centar za vozila Hrvatske) ti izdaje homologacije a za sve se možeš raspitati u najbližoj stanici za tehnički pregled vozila.

Yamaha_spy:
Otići ću u ponedjeljak pa se raspitati:) hvala  :icon_thumright:

3alfa3:
Napisan je postupak.

btw, kaj skuter nikad nije bio regan?  :icon_scratch:

neuromaniac:
očito da nije  nikada bio regan jer bi onda imao knjižicu vozila i prometnu dozvolu

a homologacija mislim da je oko 900kn , tako sam čuo neki dan kada sam registrirao motor , neki čovjek se raspitao , ali najbolje da odeš u stp i pitaš

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju