Ostalo > Foto, video, music...

Znacenje 12db/octave filtera?

(1/2) > >>

Drnda:
zanima me, sto zapravo meni predstavlja kad na LPF filteru na pojacalu vidim onu oznaku -12db/octave, ne kuzim potpuno iz onoga sto vidim po netu, tamo su sve neki strucni izrazi pa nemogu iz toga iscitati sto to zapravo predstavlja

ivano_007:

--- Citat: Drnda-1 - 07 Lipanj, 2013, 13:14:43 ---zanima me, sto zapravo meni predstavlja kad na LPF filteru na pojacalu vidim onu oznaku -12db/octave, ne kuzim potpuno iz onoga sto vidim po netu, tamo su sve neki strucni izrazi pa nemogu iz toga iscitati sto to zapravo predstavlja

--- Kraj citata ---

Nekakva amplitudno frekvencijska karakteristika. Odnosno u teoriji amplituda pada sa porastom/padom frekvencije za 12 dB po oktavi. Što to u svakodnevnom radu za taj filter znači nemam pojma :binkybaby:  Jesi li našao rješenje mogu se ja raspitat ako treba?

Drnda:
ma nije toliko ni bitno vise.. kupio sam pojacalo to, vidio sam da sto je veci po oktavi taj broj da je kao kvalitetnije (barem po forumima tako citam)..

ivano_007:
Prema nekakvoj mojoj logici trebalo bi bit lošiji što je pad amplitude veći s porastom frekvencije odnosno što je "broj" veći. Ali ako koristiš u kućne svrhe (a očito koristiš :laughing7:) to ti nije baš previše bitan čimbenik

Drnda:
ne, za auto je ovo, pojacalo pioneer gm3300t
u sobi je pioneer vsx917 vks  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju