Općenito > Propisi
Peticija za micanje odredbe koja limitira brzinu skutera
zekozna:
I onda nadobudni 18-godišnjak na kotačima 8" sa doboš kočnicama i kitom od 80 ccm (sram ga bilo tko je već pomislio...) stisne kineza na 75 km/h kroz 10-ak krivina i u onoj zadnjoj krivini pred ravnicu malo takne kočnicu a pakna zalijepi za doboš koliko se ugrijala... Zar je važno tko je tada kriv? Kako bi uostalom to moralo izgledaki pri kontroli prometa?
balki:
Naravno uvjet za to stavit A kategoriju koja podrazumjeva i punoljetnost. Pogledajmo realno kolko je clanova foruma vlasnik skutera koji zadovoljava zakonska ogranicenja. Zelim reci da to vec "zivi" IRL pa bolje to onda svesti na razumni propis i ne zavaravati se. Ovako je to samo alibi za statistiku takvu kakva je.
zrakoplovac:
--- Citat: zekozna - 31 Svibanj, 2013, 16:46:03 ---Moj potpis bi bio protiv! Previše vozača vozila iz kategorije moped ne zna još niti nos obrisati. O tome koliko ih uopće ima vozačku bilo bi sramotno i početi raspravu. Autore teme, pomisliš li koliko bi ovih mladaca koji ponosno voze bez dozvole u slučaju korekcije zakona po tvom prijedlogu ostavilo živote na cestama? Dali bi tada bio spreman obilaziti sprovode i pred svima reći ja sam zaslužan? Kaciga i rega su dobra krinka za vas ilegalce ali nemate pravo trpati se pod maske nas koji smo uredno prošli obuku iz osnovnih pojmova ZSPC-a. Zbog takvih nas i tretiraju kao cestovni otpad jer danas svaka budala zna upaliti motor i odvrnuti gas.
--- Kraj citata ---
svaka čast na komentaru,ali kaj je onda s "mopedićima" kao što je apen, yamaha dt, derbi senda itd itd...?? oni mogu legalno juriti i 120 i nikom ništ za to,a isto idu u kategoriju M... :sad3:
ja sam više za da se vozačima koji imaju B kategoriju ne daje M,već da se mora polagat za bilo kakav motocikl i to bez obzira na godine zrelosti krenuvši sa A1 kategorijom,pa nakon 2 god A2,pa A opet nakon 2 god,jer iskustvo na motociklu se stječe s godinama vožnje,a ne s godinama zrelosti... hoću reć da se deda od 50 god može sjetit polagat A i kupit si "iljadarku",a motora nikad prije videl nije i upravo zbog takvih smo na LOŠEM GLASU! :icon_thumright:
očito su prošla ona vremena automatika i puhova kaj im je magična granica bila 45 km/h i policija je pregledavala kroz prste...
a ustalom,po meni su takva limitirana prometala opasna za ceste tipa Slavonska u zg-u itd itd da ne nabrajam dalje :icon_thumright:
Tomi_ZG:
--- Citat: zekozna - 31 Svibanj, 2013, 16:46:03 ---Moj potpis bi bio protiv! Previše vozača vozila iz kategorije moped ne zna još niti nos obrisati. O tome koliko ih uopće ima vozačku bilo bi sramotno i početi raspravu. Autore teme, pomisliš li koliko bi ovih mladaca koji ponosno voze bez dozvole u slučaju korekcije zakona po tvom prijedlogu ostavilo živote na cestama? Dali bi tada bio spreman obilaziti sprovode i pred svima reći ja sam zaslužan? Kaciga i rega su dobra krinka za vas ilegalce ali nemate pravo trpati se pod maske nas koji smo uredno prošli obuku iz osnovnih pojmova ZSPC-a. Zbog takvih nas i tretiraju kao cestovni otpad jer danas svaka budala zna upaliti motor i odvrnuti gas.
--- Kraj citata ---
Joj daj pa ubijali bi se i s tim zakonom i bez njega,ko da i sad svi ne skidaju blokade,mislim zakaj bi se to ticalo autora teme i zakaj bi on moral obilazit sprovode,pa nije majka tereza,a iskreno ni mene se ne tice,ak se netko ubije to nije moj ni tvoj problem.
zrakoplovac:
e da,zaboravih napomenut,to za kiteve i ostale čuning dijelove :toothy9:
znači legalno je sve to skupa kupovat,a nelegalno posjedovat na motoru :trespaf:
ko da smiješ kupit ganđu u dućanu,a nesmiješ je pušit,super :toothy12:
naravno,shvaćam ja da je to sve za stazu i trkače malo jače,ali onda bi samo bi oni smjeli kupovat takve dijelove na licencu,ko i pacijenti travu u svrhe liječenja... ::)
nismo mi izuzetak,tak je i vani,a zakon žmiri na to,nije mi jasno,ili je,pere nas se ko majmune kroz kazne,registraciju,dijelove :redface:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju