Općenito > Generalno o skuterima

Aprilia Sportcity 50 2T vs Aerox 50 vs stara Aprilia SR 50 2001.-2004.g

<< < (2/7) > >>

anabellas:
opcenito mi se od svih skutera svida najvise sr-ka, a jos jedan razlog zasto je i taj sto ima serijski hlađenje prijenosa sto rox nema (mora se preradivati dekla i busit), a pogledaj si malo po njuskalu i piaggio nrg i gileru runner, ako za te novce ne nađes nista uscuvano od tih vodeno hlađenih masina mozes i zracnjak uzet tipa gilra stalker ,piaggio typhoon, isto nebus fulo.  :hello:

Pulss:
Ma sr no1.. Rox je isto super al je on manji i neudobniji

Kin Dreadz:
Možeš mi napisati koje su glavne mane a koje glavne prednosti onako općenito, navedene stare Aprilie SR50 (2001.-2004.g.) ako nije problem i nemoj biti previše subjektivan o skuteru? Nisam ni mislio 100% uzimati Sportcity nego pošto je maxi skuter pa reko bolje upija neravnine po brijegu (uzbrdici).Nema uopće puno podataka po netu o toj "staroj" SR50 od ljudi koji su ju vozili....znam da joj je prednost Minarelli, prednji i stražnji disk, vodeno hlađenje, relativno udoban sic, prostor za tuning, dosta dijelova preko neta...još nešto?aaaa koje su joj mane po tvome mišljenju?

danyq7:
Aerox definitivno, nije ni aprilia sr50 loša, naravno pričam za onu s minarelli mašinom ali je puno kompliciranija i nelogično konstruirana i zbog toga je lošija za tuning. Ove s piaggio i morini mašinom ja ne bi ni pomislio uzet jer za po gradu previše troše, a i minarelli mašina je puno jednostavnija pogotovo za početnike. A uostalom svatko ko ima nešto u mozgu zna da su minarelli LC mašine bolje od konkurencije.

Uzmi što starije godište možeš, prvo jer je jeftinije i ostat će ti novaca za jedan dobar servis ili tuning, a drugo zato što su stariji modeli kvalitetniji. Ove priče da je aerox neudoban ne drže vodu, kako nešto s paioli ovjesom može biti neudobno, a recimo runner koji ima ovjes ko kineski bicikli iz peveca može bit udoban... Aprilia isto ima dobar ovjes i po udobnosti je podjednaka s aeroxom, naravno to se odnosi za vozača dok suvozač na apriliji ima nešto udobniji položaj ali ništa pretjerano jer je i njezin sic dosta tvrd.

Ako se ne kužiš previše u mehaniku onda nosi kod nekog u fuš da ti servisira, nikako u ovlaštene servise jer pljačkaju ljude i ne znaju osnovne stvari o skuterima. Ako imaš malo volje tu na forumu možeš nać sve i pitat šta te zanima i počet si sam slagat skuter, nije komplicirano i puno je jeftinije nego kod recimo automobila.

Ne znam kolko si visok ali granica za aerox ti je oko 190cm, sve preko toga je problematično za vozit jer koljena udaraju u prednje plastike.

Kin Dreadz:
Hvala ti danyq7 na tvom detaljnom odgovoru. Visok sam 178cm i imam oko 75kg tak da nema frke oko visine vezano za Aeroxa. Mislim da će mi dilema oko ta 2 skutera biti do posljednjega dana ali to je tako.Čitao sam puno i o SR50 "staroj" i o Aeroxu i ne znam kaj da mislim više o jednom i drugom ali cijenim tvoje uloženo vrijeme da mi odgovoriš.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju