Općenito > Propisi
Jedna stranica koju preporučam / Skoro sve o sigurnosti u prometu!
Genesis051:
O, da... vjerujem ja... ali kako mi je kćer polagala pred par mjeseci, vidio, da bi i meni trebao "briefing"... :icon_scratch:
Izvlačim se na iskustvo... :icon_biggrin:
a u prometu sam (poživio) 30 godina (od posjedovanja dozvole za moped, daleke 1977.) + ono na bicikli prije toga... Otkad znam za sebe, sam poćeo voziti biciklu... dakle mogu čiste savjesti tvrditi da sam "na cesti" preko 40 godina...
filiplatinovicz:
sve to samo pokazuje da su testovi loši... ili autoškole!
po mom mišljenju, svaki bi iskusniji vozač morao moć bez problema riješit test!
Genesis051:
:icon_thumright: složio bi se potpuno... teorija je osnova (koju ne mjenjamo) na kojoj gradimo iskustvo...jer iskustvo pomaže samo posredno, ako je kritična situacija (kasnije) kvalitetno analizirana (da se opet ne ponovi ), najveći utjecaj ima nažalost sreća: ne naći se na pravom mjestu u pogrešno vrijeme, i slično (u pravo vrijeme na pogrešnom mjestu) :toothy3: :toothy3: :toothy3:
filiplatinovicz:
ne zvuči li to pomalo fatalistički... mislim da sama osoba koja upravlja vozilom jako utječe na većinu događanja u prometu. čak i kad su drugi apsolutno krivi za incident treba vidjeti dio svoje odgovornosti, što sami nismo bili pažljiviji... mnoge moguće nesreće završe samo rizičnom situacijom, koja prodje bez incidenta. u takvim se situacijama najbolje uči. i ako ju čovjek uspije objektivno sagledat vlastite postupke u prometu, uvijek vidi i dio svoje odgovornosti što se u takvoj situaciji nasao... i onda bi bilo uputno da modificira svoje ponašanje... da ne precjenjuje sebe, a time često i druge sudionike u prometu, mada ih naizgled potcjenjuje... uvijek treba računati i na faktor drugog!!!
Genesis051:
Svakako potpisujem ! :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju