Općenito > Propisi
Jedna stranica koju preporučam / Skoro sve o sigurnosti u prometu!
Genesis051:
--- Citat: filiplatinovicz - 31 Svibanj, 2007, 03:32:24 ---Metodološki to ne mora biti točno... eto primjer koji mi je upravo pao na pamet:
Vozač automobila dužan je u vozilu imati sljedeću opremu:
1. kutiju prve pomoći HR 1112
2. paketić prezervativa
3. dizalicu
4. odvijač
5 uže za vuču
6. komplet rezervnih sijalica
7.ključ za skidanje kotača
8. trokut
9. rezervni kotač
10. komplet strujnih osiguraća
(zaokruži točne odgovore)
--- Kraj citata ---
Aj' da i ja probam (jedan je probao, pa,,, ;D ;D )
1
6
8
pod br. 10 su osigurači, koji su, u principu, uključeni u "6", a 9 (rez. kotač) nije bitan - može biti i set za krpanje gume...
Ali, ako se ne varam, nije UOPĆE dio obavezne opreme, za razliku od fluoresc. prsluka, koji je postao, a pod .br. 5 (uže/sajla/štanga za vuču) je prestalo biti obavezno.
A trokut MORA biti "euro" - onaj sa masivnim stalkom, i drečavocrvenom(narančastom) trakom, još, unutar samog trokuta
Genesis051:
E, da... tu bi gospoda morala razraditi realizaciju kažnjavanja (koju i ovako nitko ne mari... bar 20% auta vozi bez ispravna oba svjetla)...
Za izgorenu žarulju je nekad (milicija - sada: ) policija zaustavljala, i nije se moglo dalje, ako se sijalica ne zamijeni...
Ako se nije imalo rez. sijalicu, tada je to bio predmet za kazniti vozača. A sad... kad ima pola novih auta sa nemogućnosti zamjene na licu mjesta (nego u servis)... sad bi (kao u Evropi) trebalo upisat podatke vozača, i obavezati ga, da se u roku od 5 dana pojavi u policijskoj stanici i predoči ,da je popravio svjetla (bio promijenit izgorenu s.).
Nikakva kazna ne smije biti zbog izgorene sijalice... (ne dajte se, da vas "navuku" !!!!! )
(samo, pri zaustavljanju treba reći; "Što ? Ne radi mi žarulja ?... Pa pred pola sata sam vidio refleks od autobusa (iza koga sam vozio), i vidio da je sve radilo !..."
Da nekom ne bi na pamet palo, odgovoriti rutinski: "Znam, znam..." :icon_biggrin:
Punisher:
Dobar savjet :laughing7: :icon_thumright: :icon_thumright:
dhorvat:
--- Citat: Genesis051 - 31 Svibanj, 2007, 13:11:15 ---E, da... tu bi gospoda morala razraditi realizaciju kažnjavanja (koju i ovako nitko ne mari... bar 20% auta vozi bez ispravna oba svjetla)...
Za izgorenu žarulju je nekad (milicija - sada: ) policija zaustavljala, i nije se moglo dalje, ako se sijalica ne zamijeni...
Ako se nije imalo rez. sijalicu, tada je to bio predmet za kazniti vozača. A sad... kad ima pola novih auta sa nemogućnosti zamjene na licu mjesta (nego u servis)... sad bi (kao u Evropi) trebalo upisat podatke vozača, i obavezati ga, da se u roku od 5 dana pojavi u policijskoj stanici i predoči ,da je popravio svjetla (bio promijenit izgorenu s.).
Nikakva kazna ne smije biti zbog izgorene sijalice... (ne dajte se, da vas "navuku" !!!!! )
(samo, pri zaustavljanju treba reći; "Što ? Ne radi mi žarulja ?... Pa pred pola sata sam vidio refleks od autobusa (iza koga sam vozio), i vidio da je sve radilo !..."
Da nekom ne bi na pamet palo, odgovoriti rutinski: "Znam, znam..." :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
I'll keep on mind that! :icon_thumright:
Hrvoje_40:
--- Citat: Punisher - 31 Svibanj, 2007, 08:49:09 ---Šalu na stranu, da vidimo :icon_scratch:
Za ovo što si napisao:
1. kutiju prve pomoći HR 1112 - da
2. paketić prezervativa - nije nužno ;D
3. dizalicu - da
4. odvijač - nisam siguran, mislim da da
5 uže za vuču - da
6. komplet rezervnih sijalica - da
7.ključ za skidanje kotača - da
8. trokut - da
9. rezervni kotač - da
10. komplet strujnih osigurača - da
Uže za vuču moraš imati a šlepanje je zabranjeno :dontknow: