Općenito > Propisi

carina i porez

(1/2) > >>

bajkmen:
pozz...zanima me jel neko zna kako i da li se moze cariniti skuter koji je dovezen iz svicarske na sl. nacin, dakle tamo je samo odjavljen i dovucen u kombiju u bosnu bez ikakvih propratnih papira znaci imam saobracajnu od skutera samo kod sebe, kako i sta raditi u vezi ovoga ???

balki:

--- Citat: bajkmen - 22 Svibanj, 2013, 18:34:06 ---pozz...zanima me jel neko zna kako i da li se moze cariniti skuter koji je dovezen iz svicarske na sl. nacin, dakle tamo je samo odjavljen i dovucen u kombiju u bosnu bez ikakvih propratnih papira znaci imam saobracajnu od skutera samo kod sebe, kako i sta raditi u vezi ovoga ???

--- Kraj citata ---

To ti je "crni uvoz" i legalno/jednostavno nemozes nista osim dobit kaznu za ilegalan uvoz.
a) nabavit fakturu, fizicki ga iznijet iz zemlje, ponovo unijet prijavivsi ga na granici, oni će napravit neke papire te te uputiti obavit carinsku proceduru u mjestu stanovanja, platit davanja i onda tek...
b) kupit legalnu ramu s BiH papirima i preslozit na nju "dovučeni" skuter iz kombija

bajkmen:
znaci mogu u svicarskoj izganjati potrebnu papirologiju i tek onda izaci pa ponovo uci u bih sa skuterom da bih ga mogao cariniti, jesam dobro skontao  :icon_biggrin:

FeZox-team:
da istina,,, ali po meni bolje i jednostavnije kupit drugu ramu s papirima i samo prebacit dijelove

bajkmen:
a ne radi mi se to tek sam ga doveo do savrsenstva pa sad opet rasklapaj sve pa ponovo montiraj, to mi je zadnja opcije jedino da sijecem na ramu gdje je broj sasije pa opet da varim i brusim, a jel broj motora nigdje ne stoji u saobracajnoj i jel se on mora poklapati ili se to moze uvijek mijenjati

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju