Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Blic pitanja

<< < (2643/2649) > >>

JogFromYamaha:

--- Citat: ---Citat: G.B.S. - 02 Lipanj, 2025, 23:03:44

Citat: dario007 - 31 Svibanj, 2025, 18:51:03

Rolice reguliraju okretaje u ubrzanju, ne štela se s njima ubrzanje i krajnja brzina.

Poželjno je na 500tku metnut lakše rolice jer uđe u prave okretaje tek oko 100km/h.

S obzirom da je moje iskustvo ravno nuli, mozes li mi preporuciti trazenu gramazu rolica?
    unaprijed hvala

@dario007 - može odgovor na ovo

hvala
--- Kraj citata ---

Standardne rolice na 500kama su ti za 8 rolica sistem 21.5g, optimalna gramaza ti je oko 18.5 grama u kombinaciji sa novom originalnom centralnom oprugom.
Kaj se tice setupa sa Multivarom optimalno se ponasa sa novom zutom ili bijelom centralom i klizne rolice dr pully 13 na bijeloj ili 14g na zutoj centrali. Previse lagano ja osobno nebi isao jer sam isprobo sve i popreko i jednostavno dodes na tocku dok remen abnormalno trpi i samo se pojede na 6000km. A i uljni sustav dizni  ti nije koncipiran za te obrtaje.

Topli savjet nemoj korititi polini i malossi rolice jer nisu dugotrajno izdrzljive, investiraj u Dr Pully.

Servisni interval na multivaru ti je 10000km ili dvije godine.
Na serijskom prenosu ti je 20000km ili 5 godina.

G.B.S.:
Jog veliko hvala na pomoci.
Trenutno imam Malossi multivar i bijeli centralni feder... Znaci moram uzet dr pully 13 grama rolice (imas li kakav link sa kojeg uzimas?)
Remen ima 3500 km

Sto se radi prilikom tog servisa? Molim pojašenje.

Jos jednom, hvala na strucnom pojasnjenju  :)

challenbeen:
Ja na mastere stavljam TechPulley od 15ge jer nema manjih  :headbang:

Idu jako dobro sa njima

JogFromYamaha:

--- Citat: ---Jog veliko hvala na pomoci.
Trenutno imam Malossi multivar i bijeli centralni feder... Znaci moram uzet dr pully 13 grama rolice (imas li kakav link sa kojeg uzimas?)
Remen ima 3500 km

Sto se radi prilikom tog servisa? Molim pojašenje.

Jos jednom, hvala na strucnom pojasnjenju  :)
--- Kraj citata ---

Mjenja se sve znaci klizaci, remen i feder se mjenja, original dr pully slajderi su jako dobri i drze oko 20-30000km.
Racunaj da ti rolice i feder trebaju "sjesti" i dok se razrade tek rade kako trebaju. Jos jedan puta nemoj ici na prelakse utege idi rade na 14-15 g lajdere jer se oni ponasaju ko rolica gram i pol laksa.
Kaj se tice dr pully rolica za europu glavni zastupnik je SIP shop i taiwanski shop, drugdje nebi ni gledao jer ima dosta fake shopova.

M.A.S 82:
Pozdrav ekipa!
Da li netko zna koja je procedura za dobivanje COC dokumenta?Gdje/Kako/Sto
Imam kupca za mojeg VXR-a u Njemackoj..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju