Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Blic pitanja

<< < (2612/2650) > >>

JogFromYamaha:

--- Citat: ---Da li se širi remen penje više u variomatu?
--- Kraj citata ---

Remen ti mora biti unutar svoje servisne sirine znaci ako imas npr morinija i sirina remena novog je 18.6mm servisna sirina ti je do 17.6mm citaj 1-1.2mm od originalne sirine remena je unutar servisne sirine. Dok kod nabudotina remene proklizuje i prije cim prode 0.6mm sirine. Pojacano trosenje remena ti samo znaci da imas krivo ustelan prenos i da trpi remen jer se puno snage gubi u nenastelanom prenosu.
Dok je remen unutar tih dimenzija onda od njega mozes i ocekivati da se penje do vrha, inace se ne penje jer je pre uzak da bi ga remenica dobro "drzala" i proklizava.
Opet ako imas pretvrdu centralu ili ti cvikaju zadnje polutke remenice ili imas distancer na bolcni variomata opet ti se ne penje dovoljno da bi postigao vrh.

gavranpero:
Hvala na odgovoru.
Koristim Athena remen konstantno 18.3x781, dok vidim da ima i Dayco 18.4x782 a takodje i ovaj koji si naveo 18.5x785 (Mitshuboshi), a imao sam ga i taj je lupao u deklu jer je bio predugačak.

Imam rupu u prenosu, otprilike izmedju 20kmh i 40kmh na sat, pa bih to nekako kompenzovao remenom (isprobao bi neki drugi) ako je moguće.

Poggiali:
jel ti zadnja polutka linearna?

gavranpero:
Znam na šta misliš, gledao sam slike ovdje na forumu, medjutim, nisam nikad rastavio polutke da to vidim. Dijeli isti prenos sa Ditechom, tako da mislim da jesu.

Poggiali:
daj skini pa vidi, ja sam sa linearnim polutkama rijesio rupu, preporod..
usput vidis i da li lagano idu da ne cvikaju ako su se poderale..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju