Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Blic pitanja

<< < (2599/2650) > >>

JogFromYamaha:
izmjeri selen i daj napraviti ili kupi ako je standardna mjera

gavranpero:
10x22x20.
Imam proizvodjača selen blokova, tik uz moju firmu, medjutim, nemaju u takvoj dimenziji. Neće mi niko praviti jedan ili dva, a i pitanje koliko bi izdržao. Ne znam zašto je uopšte Aprilia stavila tako malen selen, da nosi cijelu težinu vozača?

JogFromYamaha:
Drzat ce 10 godina ko i svaki selen. Nadi onda na netu i naruci 1 komad ili odi k tokaru neka ti od najlona potokari piksnu koju ces umjesto selena staviti.
Tako sam ja mjenjao sve selene na nosacu masine i na zadnjem amortizeru jer su strulili nakon 15 godina.

--- Citat: ---Na šta se tačno kači opruga centralne? Do sad sam improvizovao sa oprugom od 125mm, kačio za vijak na bloku.
--- Kraj citata ---
Ne kuzim ovo pitanje.
Imas na jednoj strani salicu od polutke na drugoj strani imas salicu na kuplungu ili nemas nista ako su pogubili.
Nikam se feder ne kapci nego se on mora samostalno micati.

gavranpero:
Centralna nogara.  ;D. Uvrnuo sam vijak sa maticom, i na njega kačim oprugu, medjutim, nisam siguran da ide tu. Ne mogu iskopati sliku na netu, da vidim gdje kače oprugu.

Btw, ovaj selen iz Kine, otišao je nakon 3 godine. Na Scooter Attacku nema, takodje ni na Scooter Center.

JogFromYamaha:
Ide ti dupli feder sa nogare na onaj stift i ako ti visi onda mozes od malagutija feder od fantoma staviti

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju