Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Blic pitanja

<< < (2566/2653) > >>

jony b.:
Jbt, kad se sjetim kakve smo cilindre i klipove na Tomosima vozali, sa mješavinom od INA DELTA, i vozali se, možda čak i manje šarafali nego ja sad.... Štelanje karba na uho6, kakva boja svječice, svječka išla ona koja stane, BOSNA super, kaki broj!? I peglali smo.... Karike bile 18kn u lokalnom i jedinom dućanu s dijelovima, svaka 2 tjedna druge, brtve rezali iz brtvenog papira, kolike debljine, pitaj Boga, onoga kojeg smo mogli lapiti uji mehaničaru....

mic:
0.1 mm zazor na karikama je odličan.
Ako je zazor i dalje toliki ili barem približno toliko nemaš potrebe ništa dirati.
Očitanja niske kompresije ne moraju biti točna, provjeri da ti manometar dobro očitava.
6 bara nije neka sreća ali s tim može raditi sigurno.
Imao sam prilike vidjeti motore koji voze normalno i sa skoro 1mm zazora na karikama.
Provjeri kreću li se obe karike slobodno u utorima na klipu, moraju biti onako labave.
Novi klip ne igra toliko ulogu kod kompresije, karike su ti najbitnije. Između klipa i cilindra može biti zračnosti dosta, a i dalje možeš imat dobar rad motora, nije to toliko osjetljivo.
Čim si osjetio neke vibracije znaš da nešto ne valja, nešto nije bilo u centru kad se svaki ležaj tako rasuo. Ako budeš montirao tu rabljenu OEM radilicu koju imaš svakako provjeri koliko je odstupanje i po potrebi centriraj.
Uvlakač radi Zvonkec, sigurno ima koji na lageru ali kod Piaggio blokova i OEM radilica možeš bez problema složiti sve toplo-hladno metodom bez da ti radilica zapne na pola dosjeda u ležaju i slično u slučaju da uvlakač ne nabaviš.
Semeringe promjeni, ne isplati se riskirati da ti nakon sklapanja krene falšat na semerinzima radi par eurića.
Tomosi su zakon i uvijek će biti, nisu toliko osjetljivi kao skuteri, daju se skrpat sa takoreći nikakvim dijelovima i opet će voziti...

jony b.:
Hvala ti. Od pon sam u okolici ZD 10ak dana, volio bih vas (množina) upoznat, iznimno cijenim savjete, znanje se mukotrpno stječe i rijetki ga žele džabe podijeliti. Za mene je to jedna od najvažnijih odlika čovjeka i takvim ljudima želim zahvaliti!

dario007:
Bilo je več slučajeva da se ta radilica zasipa, Matiji se na DNA bio razletio donji igličasti, tako da sad definitivno treba izbjegavati tu radilicu.
Postoji ona sa plastikama, MF30.140002 i ta se pokazala kao jako dobra radilica. Svoju sam na raznim setupima vozio i stvarno s njom nikad problema nije bilo.
Semeringe bi ja osobno koristio ponovno. Lezajevi su ti svi dobili jer su se nagutali špene iz mašine, a vidim da si ti to i dobro išcekičao kad si vadio radilicu.

Termogrupu bi ja eventualno pohonao i vozio dalje ako veliš da nema nekih tragova.

Imaš sad na attacku na akciji serijsku radilicu, uzmi si nju i za 50cc ili neki base kit ti je to dovoljno.

jony b.:
Pa lupao sam da, uz malo grijanja i špananja blokova, jer čuo sam ležajeve, a vidio klipnjaču, tako da mi nije bilo niti malo žao! Gledao sam i ja OEM na SA! nisam gledao jel još stoji poštarina 15€ do 115€ narudžbe?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju