Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Blic pitanja

<< < (2561/2653) > >>

PchelaUbica:
Kako ce znat obrtaje ako nemam obrtaljku tvornicki haha

3alfa3:

--- Citat: PchelaUbica - 21 Lipanj, 2023, 11:40:53 ---Kako ce znat obrtaje ako nemam obrtaljku tvornicki haha

--- Kraj citata ---

Na znam kak je s vozilima bez obrtaljke, ali barem na skuteru je to lako rjesivo (nije puno kompliciranije ni na ostalim vozilima): postavi se senzor ("stipaljka") na kabel svjecice i imas mjerac okretaja koji je precizniji od bilo kojeg tvornickog. E sad, da li to prakticiraju u danasnje vrijeme za mjerenje buke na odredjenom broju okretaja - ne znam. Prije nisu, al to je bilo prije dosta godina na takvim motorima/skuterima, mozda je i danas tako, a mozda i mjere svojim uredjajem ako obrtaljka nije serijska na tom vozilu.

Jbt, danas ima jeftinih multimetara sa takvom znacajkom, pogotovo ako se radi o bobini koja je izdvojena od lulice koja je na svjecici. Na modernijim vozilima obican OBD skener ustekan na dijagnostiku to ocitava, al to vjerojatno nije bitno u ovom slucaju.

NewMultiFail:
Ako moze neko da mi kaze koliki je tacno precnik novog originalnog piaggio klipa, jel 39.94 ili je koju stotu gore dole i da li je istih dimenzija na gornjem dijelu kod cela klipa, na sredini kod bolcne i na dnu klipa.
Takodje jel cilindar tacno 40.00 ili je par stotih u plusu.

matija84m:
Klip bi trebao bit 39.95
Cilindar je 0.05 veciklip je na perima u toj mjeri a prema celu je sve manji zbog grijanja da ima toleranciju.

NewMultiFail:
Hvala Matija, pretpostavio sam da je tako kupastog oblika zbog toga sto je u vrhu najveca temperatura, ako mi je subler ok cak 15 stotih je odstupanje na samom vrhu, na sredini malo manje od 10, a na dnu 5 stotih, to je sublerom mjereno, ne mikrometrom.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju