Ostalo > Motocikli

H-D V-Rod TEST

(1/3) > >>

veruda:
evo vidio sam par postova po raznim temicama o ovom motoru, a kako imam sreće da sutra idem odraditi jednu probnu vožnju oko pule (nadam se ne po kiši) i ako bude klikova na ovu temu prenijeti ću vam dojmove.

za uvod par riječi o marci koja je po mnogočemu posebna. možda je najbitnije da je nakon više od 100 godina postojanja još uvijek u vlasništvu iste obitelji. prvi bitan događaj u povijesti firme je bila opskrba motorima američke vojske u II svjetskom ratu. druga, ogromna i besplatna promidžba bio je 53. godine kultni film goli u sedlu sa marlon brandom, koji koji je motor i bajkersku kulturu digao u nebo. treći je sigurno 84. godine evolution motor koji je lagano posrnulu tvrtku vratio u žive. to je ujedno i prvi HD motor koji piša ulje manje od cjediljke za čaj.
četvrti možda i najbitniji događaj je 2001 predstavljanje prvog vodeno hlađenog harleya, prvog koji osim krenuti može i stati (otprilike kao prijelaz sa vespe px na moderan skuter sa 3 diska) napomenuti da im je motor razvio ni manje ni više nego PORSCHE
tvrdolinijaši su zbog tog motora predviđali propast tvrtke ali im je taj motor donio rast i u vremenima krize i uzdignuo tvrtku u nove visine...

nastavak slijedi...

anabellas:
meni je to legendaran motor, odreko bi se svake lezaljke :D

zrakoplovac:
to je motor za na kavu nedjeljom,dovoljno bi mi bilo gledat ga samo s terase  :glasses9:

veruda:
...najveća greška koja je obilježila H-D se dogodila prilikom konstrukcije prvog V2 motora, a to je krivo izračunat i potpuno promašen kut paljenja između dva cilindra. rezultat toga je karakterističan zvuk i vibracije koji su se ljudima toliko svidjeli tako da su iz uprave patentom zaštitili promašaj.
zvuk je svakako pozitivan rezultat greške, ali vibracije su tolike da kada sam vozio road king classic-a koji ima brzinomjer (veličine omanje lubenice) na rezervoaru vama pred nosom iznad 60 km/h nemate ideju koliko idete jer kazaljka lupeta od 0-200...

valjda kiša nebu pokvarila stvar...

veruda:
neznam odakle krenuti pa prvo par slikica i negativno.
jedino loše što sam našao na motociklu je prednja kočnica koja u sprezi sa američko mekanim vilicama radi po sistemu on-off, znači doziranja gotovo da i nema, ali šta jest, jest koči više nego močno.
...ostalo...bomba...prva lagano, druga gas i buuuum, dorsoduro 750 koji sam nedavno vozio je mala beba za ovo....neznam šta reći, još sam u šoku, kada sam sjeo ponovo na skut skoro sam ga bacio...

dečkima iz H-D zagreb svaka čast, bez puno pitanja, evo ti motor i vrni ga za po ure...

[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju