Općenito > Propisi

prepis

<< < (3/4) > >>

Marko8:
Veoma jednostavno, kao što kaže steeef u ugovoru se naznači da tablice idu sa skuterom i ti uzimaš pare za skut i dalje te briga kako će on   :icon_biggrin:

File:
Pozdrav svima.
Razmišljam kupiti Tomos APN6 znači napravim kupoprodajni ugovor sa prodavačem i to je to,zanima me da li moram platit porez?
Pošto ga ne planiram registrirati da li je kupoprodajni ugovor meni  stalni dokaz o vlasništvu motora?

3alfa3:

--- Citat: File - 10 Lipanj, 2013, 17:15:59 ---Pozdrav svima.
Razmišljam kupiti Tomos APN6 znači napravim kupoprodajni ugovor sa prodavačem i to je to,zanima me da li moram platit porez?
Pošto ga ne planiram registrirati da li je kupoprodajni ugovor meni  stalni dokaz o vlasništvu motora?

--- Kraj citata ---

Porez ne placas
Ugovor je dokaz vlasnistva

File:
Aha,znači za mopede i skutere do 50kubika se ne plača porez sve preko 50kubika se plača.
Zanima me npr.ako budem htio prodati taj APN6 kasnije za par godina,znaći onda se  moj kupoprodajni ugovor poništava i pravi se novi kupoprodajni ugovor na kupca?

3alfa3:
Ti trebas imat i ponistenu prometnu uz to i onda skuter mozes registrirat ako zelis, a mozes ga i prodat nekom drugom pa ga on rega, a za to mu treba kupoprodajni ugovor i ponistena prometna (ili potvrda da je vozilo odjavljeno, ne sjecam se vise)

Ti ces kod prodaje radit novi ugovor sa buducim kupcem, a vlasnistvo ces dokazivat kupoprodajnim ugovorom kojeg ces napravit sad kod kupnje.
Ako ces registrirat moped, onda ti kupoprodajni kod prodaje ne treba - dovoljna je prometna dozvola (ponistena) kojom dokazujes vlasnistvo

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju