Općenito > Generalno o skuterima

Skuter ili supermoto

(1/4) > >>

mario_st200:
Zanima me vase mišnjene između ova dva tipa motora (skuter i supermoto)  trenutono imam yamahu majesty 250 kontam je prodavati i kupovati motor ovih tipaa . Sto se tice skutera : Yamaha tmax 500, gilera nexus 500, suzuki burgman 400 uglavno maksi skuteri , ili SM yamaha xt660x , ktm smc 690, 640 itd 
Zanima me sta je bolje po vasem mišljenju
Hvala

veruda:
pogodio si me u moju bolnu točku, nakon hrpe krame, imao sam hrpu skutera, pa onda red motora i sada sam nazad na skuterima.
po meni je stvar matematike, zbrojiti pluseve i minuse jednoga i drugoga, sa time da su neke stvari subjektivne.
npr. ja imam garažu ali je u njoj ženin auto  :-[ tako da mi je plusić na skuteru što mi stane u šupu. drugi plus je recimo cijena ako pod skuter ne misliš apriliju 850 i t-max.... npr. (slobodno dopuniti)

skuter +

1. cijena
2. praktičnost ( ovaj plus meni vrijedi kao tri: spremanje doma, spremanje kacige, rukavica i slično, nedostatak lanca (mrzio sam ga mazati) možeš se obući kako hoćeš i ne biti seljo...)
3. troškovi održavanja

motocikl

1. hebiga, motor je motor
2. perfomanse:brzina, ubrzanje i kočnice
3. ako nisi čelav i mator ko ja onda komadi padaju samo tako  :laughing7:
4. neznam

Reponja:
Na ovo pitanje ti nitko ne može dati konačan odgovor, sve je stvar u tvojoj glavi.
Ima jedna starija izreka, upitnog porijekla;
Kad moraš odlučiti između dvije stvari, baci novčić. Neće on odrediti šta će biti, već
će ti u zraku biti jasno čemu se nadaš.

U idealnom svijetu bi svi mi imali doma po 5-6 motora/skutera, jer svaki tip ima svoje
prednosti i nedostatke za različite stilove vožnje. Nažalost, skoro svi smo u situaciji da
se moramo odlučiti za jedno vozilo koje koliko-toliko možemo održavati (netko više,
netko manje), a pošto pretpostavljam kako nemaš para na bacanje, evo ti prijedlog;

-Ako si u ikakvoj mogućnosti, probaj prije kupnje što više vozila koja su ti na + listi.
Nemoj kupovati prvi kojeg probaš, tvoje su pare i nisi ih obavezan dati prvome koji ti je
dao đir. Plati mu radije pivu. Nakon što si probao par razliitih komada sa liste, skupi pare
i čekaj neke prilike iz npr. hitnoće. Ubodi deal koji ti je sa liste, a ako ti nakon mjesec dana
(više-manje-svejedno) iz nekog razloga dopisdi, prodaj i opet čekaj drugi model.

Povodim se za načinom kojim bi ja radio, nadam se da sam ti pomogao ili barem dao neku
približnu ideju...

mario_st200:

--- Citat: veruda - 08 Svibanj, 2013, 20:37:04 ---pogodio si me u moju bolnu točku, nakon hrpe krame, imao sam hrpu skutera, pa onda red motora i sada sam nazad na skuterima.
po meni je stvar matematike, zbrojiti pluseve i minuse jednoga i drugoga, sa time da su neke stvari subjektivne.
npr. ja imam garažu ali je u njoj ženin auto  :-[ tako da mi je plusić na skuteru što mi stane u šupu. drugi plus je recimo cijena ako pod skuter ne misliš apriliju 850 i t-max.... npr. (slobodno dopuniti)

skuter +

1. cijena
2. praktičnost ( ovaj plus meni vrijedi kao tri: spremanje doma, spremanje kacige, rukavica i slično, nedostatak lanca (mrzio sam ga mazati) možeš se obući kako hoćeš i ne biti seljo...)
3. troškovi održavanja

motocikl

1. hebiga, motor je motor
2. perfomanse:brzina, ubrzanje i kočnice
3. ako nisi čelav i mator ko ja onda komadi padaju samo tako  :laughing7:
4. neznam

--- Kraj citata ---

--- Citat: Reponja - 08 Svibanj, 2013, 20:51:42 ---Na ovo pitanje ti nitko ne može dati konačan odgovor, sve je stvar u tvojoj glavi.
Ima jedna starija izreka, upitnog porijekla;
Kad moraš odlučiti između dvije stvari, baci novčić. Neće on odrediti šta će biti, već
će ti u zraku biti jasno čemu se nadaš.

U idealnom svijetu bi svi mi imali doma po 5-6 motora/skutera, jer svaki tip ima svoje
prednosti i nedostatke za različite stilove vožnje. Nažalost, skoro svi smo u situaciji da
se moramo odlučiti za jedno vozilo koje koliko-toliko možemo održavati (netko više,
netko manje), a pošto pretpostavljam kako nemaš para na bacanje, evo ti prijedlog;

-Ako si u ikakvoj mogućnosti, probaj prije kupnje što više vozila koja su ti na + listi.
Nemoj kupovati prvi kojeg probaš, tvoje su pare i nisi ih obavezan dati prvome koji ti je
dao đir. Plati mu radije pivu. Nakon što si probao par razliitih komada sa liste, skupi pare
i čekaj neke prilike iz npr. hitnoće. Ubodi deal koji ti je sa liste, a ako ti nakon mjesec dana
(više-manje-svejedno) iz nekog razloga dopisdi, prodaj i opet čekaj drugi model.

Povodim se za načinom kojim bi ja radio, nadam se da sam ti pomogao ili barem dao neku
približnu ideju...

--- Kraj citata ---

Imao sam priliku voziti obje kategorije xt660x sa full akrapom i motor mi je stavrno pre zabavan , a u drugu ruku kad sjednem na prijateljev nexus 500 skuter sa odlicnim performansam i ludilo ubrzanjem .
Ali ipak se treba odluciti.

MarinM:
Ja sam ipak za supermoto ali gledao bih onda do 500cc jer je registracija ko za skutere  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju