Općenito > Propisi
pretjecanje kolone
mario06:
Pozdrav svima!
Budući da sam kupio skuter kako bih se mogao brže kretati po gradu, a zbog velikih gužvi u špici, zanima me ima li tko kakvih iskustava s policijom i pretjecanjem kolone. Znam da je to kažnjivo ali kako sam primjetio to rade skoro svi pa me čisto interesira kakva je naša policija po tom pitanju?
Grale:
Pretjecanje kolone je kažnjivo oduzimanjem vozačke ako se ne varam.
Ti misliš na guranje između auta na semaforima po zg?
Moje osobno iskustvo, a i većine je da je policija tolerantna prema tom pitanju, ali opet je sve stvar pojedinca.
Da je zakonom dozvoljeno-nije :)
Brnelic:
Ako misliš u gradu gdje je kolona gusta, naravno da nesmiješ, kao i slalom vožnja i vožnja po crti.
Policija bi trebala kazniti za to.
Ali u praksi svi to rade, ja također jer si uštedim vrijeme i nemoraš slinit iza auta..
Ako vidiš policiju onda stani iza auta i vozi po pravilima..
Danas većina skreće autima bez žmigavaca, prestrojava se zadnji čas za skretanje, ne gledaju u retrovizore i nepuštaju ti prednost. A kao što si rekao to s motorom svi rade.
daRio:
--- Citat: Grale - 06 Svibanj, 2013, 11:20:26 ---Pretjecanje kolone je kažnjivo oduzimanjem vozačke ako se ne varam.
Ti misliš na guranje između auta na semaforima po zg?
Moje osobno iskustvo, a i većine je da je policija tolerantna prema tom pitanju, ali opet je sve stvar pojedinca.
Da je zakonom dozvoljeno-nije :)
--- Kraj citata ---
Evo Grale je sve rekao,svaki komentar je suvišan. :notworthy:
Iwo SR Tuono:
Legalno nije,a sad dal je legitimno ti vidi,ne svi ali velika vecina je zbog brzeg prodora kroz promet kupila skuter :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju