Tehnički kutak > Tuning skutera
FireFox, pomoć, više nie samo struja, općenito..
SlowRider:
To bi sljakalo do nekih 10 000rpm na tom frgicu, tko zna sto bi bilo poslje...
Benjamin:
Svjetla na 50ccm rade neovisno od akumulatora jel su direkt na namotaje spojeni...na skuter nejde veci osigurac od 7.5A max 10A ..kod 50ccm za vece neznam...akumulator se ne ispitivan ikad tako...to kaj ga kratkospajate mu jako steti ako neznate...za takve stvari postoji uredaj za mjeriti..Voltmetar ili multimetar...ili ti je akumulator sjeban ili ti nepuni pa postoji mogucnost da ti je regler zviznuo...uzmes votlmetar ili multimetar i spojis na zice od akumulatora i mjeris napon kad motor radi..napon variira cijelo vrijeme ali s povecanjem gasa se povecava napom..nebi smio preci nekih 13-14Va na leru moze biti oko nekih 9-10V ovisi i motoru i visini ler gasa...
to bi trebalo biti to...
gumy:
bolje malo jači osigurač, meni je od 10A riknio za 15 minuta vožnje, stavio 20A i evo radi već tjedan dana bez problema.
SlowRider:
--- Citat: gumy - 22 Srpanj, 2008, 10:17:27 ---bolje malo jači osigurač, meni je od 10A riknio za 15 minuta vožnje, stavio 20A i evo radi već tjedan dana bez problema.
--- Kraj citata ---
Malo si pretjerao sa 20A. Naravno da nece osigurac riknuti, ali zato postoji mogucnost da vodici odu...
Benjamin:
upravo to sta ti covijek kaze...igrate se...jaci osigurac nece izgoriti ali ce se vodici poceti zagirjavati..i topi se onda izolacija i tka dalje..nema potrebe pricati...a ak ti izgori 10A osigurac onda ima razloga..negdje ti je nesto u spoju ili tak nes....jedino ak nije tbornicki tak isporucen s jakim osigracem...znam da je na piaggio 50 7.5 tvornicki i do 10 se moze metnuti tolko trpe vodovi ali preko je upitno i nebi htio isrpobati...oigurac kosta 1-2kn a nova instalacija suho zlato...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju