Tehnički kutak > Tuning 4T skutera

300 ie - must have

<< < (3/3)

Etore:

--- Citat: pralas - 19 Svibanj, 2013, 12:15:53 ---
--- Citat: Etore - 19 Svibanj, 2013, 12:05:15 ---Imam ja polinijev vario i čini mi se da ništa nisam dobio sa njim,,, i nakon godine dana išao sam mu rolice zamijniti za lakše,, i sranje, sada pogotovo ne ide. Probati ču mu vratiti original centralni feder+original 9 rolica pa ču viidijeti,,još se nisam odlučio dali da mu i polinijev remen metnem, ni sam ne znam... Sa original vario' kad sam u vožnji naglo dodao gas zadnji mu je kotač proklizavao, samo što se nije digao na zadnji. Sa polinijem samo diže buku a nikud s mjesta ne ide. Ne kužim u čemu je fora... A možda Malossi???

--- Kraj citata ---
teoretski nije moguce da ti skuter ide losije sa polinijem,mora ici osjetno bolje...gotovo sam siguran da nisi potrefio odgovarajucu gramazu rolica,u tome i je problem...koliko ti se vrtio sa serijski variomatom kroz ubrzanje a koliko sa polinijem ako znas mozda?

--- Kraj citata ---
Kad sam metnuo polinija prva stvar koja me je jako začudila bilo je to što mu je trebalo puno više gasa da uopće krene: original vario kreče sa 3000 o/min
                                                  polini 4000 o/min
sa polinijem se puno prije razvrti do max to ti je negdje oko 82-8400 o/min a sa originalnim isto toliko samo mu treba puno, puno duže da se toliko razvrti. I sada ide matematika,,, oriđiđi rolice 21x17 13,8gr 6 rolica. Polini rolice (one koje dobiješ u kompetu za multivar per scooter) 241.665 su dimenzija 20x12 9,2gr 9 rolica,,,a račun je 13,8x6=82.8 i 9.2x9=82.8 i ne kužim u čemu je fora kad su iste težine. Onda je samo u centralnom federu plavom polinijevom koji je i puno jači.
Prije mjesec dana zamjenio sam samo rolice, pošto nisu imali od 9,2gr kupio sam lakše od 8gr. i sada se samo vrti jedva nabere na 120  prije je išao do 140 po cajgeru. Mislio sam ostaviti mu polini vario a samo mu vratiti oriđiđi feder i metnuti mu rolice od 9.2gr. Šta misliš o toj idei??? Bilo bi me baš briga koliko juri da ne moram ići sa njim na more, ne bi htio da mi se negdje u Gorskom Kotaru razleti nešto u motoru...

steeef:
kak sam vec ti odgovaral u jednoj od tema,rolice su prelagane i ove koje su dosle sa polinijem a ove od 8 gr su pre pre pre uber lagane.rolice se ne kupuju napamet ili u ovom slucaju one koih ima u ducanu jer to je samo bacanje para.
treba vratit serijski centralni i onda stelat variomat..
a start ovisi o federima kuplunga a ne variomatu..ako su stavljeni tvrdji neg serijski onda normalno da bude spajalo kvacilo na visim okretajima..

tvoja racunica za gramazu rolica je tu nebitna.
nema veze kaj je ona ista u konacnici za serijski variomat i polini variomat (polini multivar ne postoji) jer serijski variomat ima drugaciji kut kanala rolica i drugaciji kut povrsine po kojoj se penje remen.

moj savjet je da odes sa skuterom do nekog ko zna to ustelat i ustedis si vrijeme i novce

Etore:
Fala ti Steeef, ok shvatio sam. Bilježim se sa štovanjem, mislim ako može preporuka nekog dobrog meštra, može i u inbox :notworthy:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju