Tehnički kutak > Tuning skutera
satovi na luni
roby44:
to je tocno,ali opruga se rasteze linearno SAMO do 80km jer je tako konstruirana, iznad vise nije linearno i zato ne pokazuje tocnu brzinu.
mrcina:
ali zato neki skuteri kao i vozila nemaju takve kazaljke več koriste struju kao turceleri.
gozz:
--- Citat: roby44 - 15 Srpanj, 2008, 10:40:14 ---to je tocno,ali opruga se rasteze linearno SAMO do 80km jer je tako konstruirana, iznad vise nije linearno i zato ne pokazuje tocnu brzinu.
--- Kraj citata ---
Ma ide onalinearno dok ne stane, to jest dok ne lupi u neki graničnik...
roby44:
mislim da nije tako, jer to jedino moze objasnit ovu situaciju, ili jednostavno rastavit pa pogledat...
To3cutter:
Ja sam svoj problem 'vako rjesio.
Kupio sam ciklokompjuter Sigmu najjeftiniji model 110 kn i zicu 120 cm za zadnju montazu na bicikl. Taman
na mjeru za Beverly. U originalnom Sigma pakiranju stoji zica za montazu na prednje kolo bicikla koja je duga 70 cm pa je nedovoljna za vecinu skutera. Nabavio je magnet sa rupom da se moze zasarafiti kroz onu plastiku koju Beverly ima na kotacu, pricvrstio senzor na vilicu gumicama iz
kompleta i jos dodatno plasticnom vezicom. Magnet s rupom je bilo prilicno tesko naci ali u trgovini raznim vijcima, maticama i sarafima moze se kupiti i magnet za namjestaj pa se izvadi iz one plastike u kojoj stoji, ti magneti vecinom imaju rupu u sredini (to je onaj sto dodje na vrata nekog jeftinijeg namjestaja). Raskopali prednji kraj skutera, provukli zicu do posude kocione tekucine i pricvrstili nosac Sigme za po
nama najbezbolnije mjesto. Podesili Sigmu, isprobali tocnost brzine i to je to.
Naravno sve radi toga da se moze mjeriti TRIP DISTANCE (koju standardni Beverly instrumenti nemaju) ili predjeni kilometri izmedju dva točenja goriva, na izletu sa društvom ili nešto treće...
Magnet i senzor
Jedini je problem sto se mora skroz raskopati prednji dio skutera da bi se povukla instalacija.
Nosac uredjaja (mozete si dati masti na volju onoliko kolko vam je zica duga)
Montirana Sigma (kasnije je jos podesena da se bolje citaju podaci)
Sigma se moze namjestiti vrlo vrlo tocno jer sami unosite podatke o svom kotacu. Uzmes gps i mjeris i ispravljas brzinu. Super fora.
Nadam se da sam nekome pomogao. :D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju