Tehnički kutak > Injection
OMW 100 i ditech
rs50e9:
dobro ovo vise para u djepu, na full tank skutera imas 1kn manje
a 99posto vas ostavlja trindje u kvartovskim birtijama
jel istina da je taj benzin cisci? i da produzuje vijek injektora ne radi emulziju itd??
Grale:
Pa radije budem ostavil tu kunu konobarici koja dobru kavu skuha, nego bacil na skuplje gorivo...
A i nije samo kuna na ful tank, kuna je skoro razlika između obične 95-ice na ini i 100-tke na omv-u.
To skoro ušparaš za kavu već :)
Rekoh već, oktanska vrijednost benzina nema veze sa čistoćom istog, to sve ovisi o benzinskoj crpki i njezinim spremnicima.
A emulzija nema nikakve veze s benzinom, već s vodom(kondenzatom) i uljem.
steeef:
injectori rikavaju zbog električnih čimbenika,dakle crkne im strujni dio a ne mehanički koi bi mogel uzrokavat 'nečisti' benzin..
u principu ni ne rikavaju zeleni injectori koi u biti i uštrcavaju gorivo nego regulatori pritiska ali se uvali cijeli injektor sa kučištem i regulatorom..
ako rade od kad se proizvode ditechi a gorivo je prije 10+ godina bilo sigurno lošije nego danas i to su izgurali onda sigurno budu bez brige radili i na ovaj obični 95 oktanski..od onda si izašle i sofisticiranije stvari koje također rade najnormalnije na 95.
bolje onda kupit injector cleaner pa ga sunut jednom godišnje u rezervar pa budeš znal da je sistem počišćen..
ili dat injektor čistit u ultrazvučnoj kadici.
imam i.e. mašinu doma i ne pada mi napamet točit tu 100tku.
btw za veći oktanski broj treba bit i drugi kut paljenja i kompresioni omjer tak da tih 120 oktana nebi dugo točil u skuter..ili bi se razletel ili nebi išel nikak.
daRio:
To je čisti marketing tipa "skuplje je bolje" i način kako povisiti cijenu goriva a da se zadovolji zakonska forma.
Nema tu ni poboljšanja ni pogoršanja osim bacanja love.
3alfa3:
Mislim da je steeef dobro poentirao sa kvalitetom goriva od prije 10 godina. Ditehi su i onda vozili bez problema, a kvsliteta goriva je bila nemjerljivo losija nego danas.
E sad, ak imas peh pa natocis sa pumpe gdje povuce mulj i pijesak sa dna, to nema veze sa gorivom koje je nabenziskoj nego sa tankom benziske koji je prljav
Sent from my HTC One X
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju