Tehnički kutak > Tuning skutera
Razlika kovan vs ljevana radilica ?
SF2 Freak:
Eto sve piše u naslovu . KOja je radilica čvršća , koje su mane , težina radilica , koja može veće okretaje izdržatai , sama razlika u matrijalu ?
Matija97:
Velika vjerojatnost je da je kovana cvrsca od ljevane,razlika u tezini vjerojatno nebi trebala bit neka velika (neka me ispravi netko ako nije tako),po meni je u svemu kovana bolja :happy3:
zemo323:
da, slazem se sa matijom.
Kovani materijali su inace cvrsci od lijevanih pa bi tako i radilice trebale biti. Neki dan je cini mi se 3alfa3 ili ivanm spominjao kovane radilice, i spomenuo je da su dosta skuplje zbog procesa proizvodnje.
ne vidim razloga zasto bi kovani materijal bio tezi od lijevanog, samo je je razlika sto je izdrzljivji
btw. ako imalo pratis tuning auta mozes vidit da oni stavljaju kovane klipnjace u motore, to bi znacilo da lakse podnose veca opterecenja.
SF2 Freak:
OK puno hvala na odgovorima . Naručio sam kovanu radilicu Sceed 42 sport , pa sam htio vidjeti dali sam učinio dobru stvar.
Jurich:
--- Citat: zemo323 - 31 Ožujak, 2013, 23:00:57 ---da, slazem se sa matijom.
Kovani materijali su inace cvrsci od lijevanih pa bi tako i radilice trebale biti. Neki dan je cini mi se 3alfa3 ili ivanm spominjao kovane radilice, i spomenuo je da su dosta skuplje zbog procesa proizvodnje.
ne vidim razloga zasto bi kovani materijal bio tezi od lijevanog, samo je je razlika sto je izdrzljivji
btw. ako imalo pratis tuning auta mozes vidit da oni stavljaju kovane klipnjace u motore, to bi znacilo da lakse podnose veca opterecenja.
--- Kraj citata ---
kovano željezo je dosta lakše od ljevanoga...
pogledaj samo dokumentarce dok su se ljudi borili mačevima, pa kad su izmislili kovano željezo skuzli su koliko je mač lakši i čvršći
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju