Općenito > Generalno o skuterima

par njuberskih pitanja oko odrzavanja

(1/5) > >>

acmen:
Molim bez podsmjehivanja, ovo mi je prvi 2T stroj pa eto da nesto ne zahebem radije pitam.

Radi se o Aprilia se50 02' ditech. Pred kojih 1.5k km napravljena ful generalka (stavljena nova radilica, klip, cilindar, sve moguce brtve/sereminzi i sta vec ne). Skuter je u periodu razrade vozen penzionerski i do dan danas nijednom nije hladan bio stisnut.

No da ne duljim;
1. Ulje mi je pri kraju i zanima me jel' ja mogu samo tako nadoliti novo ulje ili moram ispustiti staro prethodno (ulja nisu od istog proizvodjaca ali ovo staro je istih karakteristika kao ovo novo i bas je za 2T masine)? Jel' se ulje toci do vrha ili??? I btw da pitam; kupio ulje (po preporuci prodavaca) Ipone sa mirisom jagoda -> jel' valja to sta??
2. Smeta li previsu skuteru (masini) svakodnevna voznja (uz naravno prethodno dovodjenje na radnu temperaturu) od 25km u jednom smijeru i to pod ful gasom?? I nakon 7 sati ponovo isto??
3. Da li smeta skuteru kad ga cijelog oderem miniwash-om (dakle odoispod, po cukicama, ma svuda)?
4. Kad naglo startam nezagrijanom masinom skuter linearno ubrza do 80kmh (bas podivlja) no cim se ugrije osjetno slabije nabire od kojih 30-55kmh i nakon tog opet podivlja?? Jel' to u remenu mozda stvar (nije mjenjan, tko zna koliko je star) a rolice su inace nove??
5. Jel ~87kmh (nerijetko i 90kmh) krajnje brzine, iskljucivo po ravnom, ok za takav skuter, naravno u stock setup-u?? Jel bi se moglo ikako navuci do 100kmh uz neka ne prevelika ulaganja i kemijanja??

Hvala unaprijed na odgovorima.

zac183:
evo faco :

1.Ma samo toči kaj bi ispuštal.....nemoraš baš do vrha!!! :toothy12:
2.Ne smeta......bolje rečeno nebude mu ništa..... :toothy11:
3.Ne smeta...... :nono:
4.To su ti 100% rolice trebaš lakše , a mogel bi si i promjenit remen uzmeš malossi kelvar 250kn!!! :toothy10:
5.To ti je super....al čukica ti laže za jedno 10km/h!!! :laughing7:
gle 105-110 km/h ti je base setup oko 5000kn ulaganja!!! :laughing9:

PRVO SI UZMI REZONANTNI AUSPUH NPR. Leo vince ZX 1100KN,
                                                        Multivar 550kn - dobiš rolice i centralni feder
                                                        Malossi red sponge - 60kn
                                                        Malossi kelvar -250kn
   I SA TIM NEČEŠ IMAT RUPE U UBRZANJU A PO SATU ČE TI IČI 95KM/H to ti je 2000kn!!! :icon_thumright:

ajde javi kaj si odlučio....... :hello:

acmen:

--- Citat: zac183 - 01 Srpanj, 2008, 21:44:56 ---4.To su ti 100% rolice trebaš lakše , a mogel bi si i promjenit remen uzmeš malossi kelvar 250kn!!! :toothy10:

--- Kraj citata ---

Lakse znaci. Prijasnji vlasnik mi je rekao da je nedavno bas stavio original tezine koliko idu na/za njega.
Nego koliko su onda tocno teske te lakse rolice?? Tj sta i koje tezine mi se preporucuje?? Nego oce li mi skuter izgubiti sta na krajnjoj brzini ako su rolice lakse?? I ne kuzim kako bi trebao lakse rolice ako su ove sadasnje na njemu po katalogu (bar mi je tako receno)?? Eto pitam, nije mi jasno...

--- Citat: zac183 - 01 Srpanj, 2008, 21:44:56 ---5.To ti je super....al čukica ti laže za jedno 10km/h!!! :laughing7:
--- Kraj citata ---

Da da, jasno da chukica laze (uostalom kao i na autu). Zaboravio navesti da sve to prema njegovom tacho-u (chukicama).

--- Citat: zac183 - 01 Srpanj, 2008, 21:44:56 ---gle 105-110 km/h ti je base setup oko 5000kn ulaganja!!! :laughing9:

--- Kraj citata ---

Uh, ovako brzo jos od nicega nisam odustao  :toothy9: :laughing6:

--- Citat: zac183 - 01 Srpanj, 2008, 21:44:56 ---ajde javi kaj si odlučio....... :hello:
--- Kraj citata ---

Odlucio sam uzeti novi taj kevlarski remen i nove rolice  :headbang: (nagodinu ce vj ici ova varijanta od 2k kn) btw gdje ima za kupiti taj malossijev remen (u zg-u, da je relativno blizu dubrave ili jos bolje u Karlovcu)??

igor.sb:
kevlar i serijala totalno ne potrebno

srke 00-03 serijske imaju odlican mitsuboshi remen koji kosta 100kn manje od kevlara, kevlar nisam nikad imao, a niti sam na ovom serijskom osjetio neki pad performansi zbog rastezanja i slicno....kupi serijski

tuning diteca i tuning karb masine nije ni slicno

ne treba ti zx s njim nes nist previse dobiti jer je ditech i nema rezonancije

osobno mislim da se u diteca ne treba neke prevelike novci ulagati, kit je preskup(2,5t kn), serijske idu odlicno, ako bas oces kupi jedino malossi multivar

i djelove ces naci u bilo kojem piaggio ducanu

zac183:
Kevlar imaš za kupit u Bencony moto u Sesvetama (to ti je dost blizu Dubrave) za karlovac neznam!!rolice također!!!
 igor.sb kolka je težina serijskih rolica ditech???

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju