Tehnički kutak > Napravi sam
Turpijanje cilindra
runner_sp180:
postoji jos jedna problematika koju svi zanemaruju a vjerujem da puno znaci ( takoder sam citao u knjizi ) - ispuh se sastoji od ispusnog kanala na cilindru i auspuha, i svaki dio je posebno proracunat. znaci, ispusni kanal ima neki svoj promjer, pa nakon toga dolazi auspuh koji na pocetku ima obicno isti promjer kao ispusni kanal i to neke odredene duzine i tako dalje po presjecima. e sad gdje mnogi grijese a to sam primjetio kod SP-a je to sto ono suzenje na grani smatraju blokadom odnosno da ona gusi pa onda ju odsjeku i stave cijev tako da cijela grana bude istog promjera a to zapravo nemora znacit da je dobra stvar jer problem je u tome što recimo proracun kaze da ispusni kanal treba bit dug 30mm, a proizvodac moze napravit samo 20mm iz nekog razloga, ali kako bi to nadoknadio onda napravi ispusnu granu gdje je na pocetku isti taj promjer duzine 10mm, pa onda sljedeci promjer radi nesto siri i nesto dulji.. ocu reci da to nemora nuzno biti nekakva vrsta blokade nego samo izvedba a opet s druge strane mozda stvarno i je neka smetnja.. mnogi auspusi imaju flande koje su tvornicki zadane pa opet svi sire ispuh prema njoj sto opet ne mora biti idealno..
black_dream:
:icon_thumright: :icon_thumright: :headbang:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju