Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
SR(BB) Peksy und iNtoXic ;)
nrgmc2-tuning:
--- Citat: luna500rr - 29 Kolovoz, 2013, 17:11:38 ---kad me vec potezes za jezik rec cu...amo redom...
da to nije za svaki dan...ta garnitura u kombinaciji s cvt prjenosom za max preformanse bi stalno vrtila u okretajima max snage, sto je oko 12000...pri tim okretajima NEMOZE trajat ko motor na brzine sto se vozi svaki dan i te okretaje ima par sekundi prilikom ubrzavanja...cvt + velik karburator ce letit debelo priko 10000 na svaki dodir gasa...
po pitanju snage, to slaze da bi ima nesto, nece sad stavit original glavu, karb i sve zivo...
po pitanju ventila...zatvoren ventil sprjecava neizgorenu smjesu da bizi na auspuh i masina bolje vuce na niskim okretajima...sad uz sve to sto si ti reka...dakle..ulozit ce pitaj Boga koliko love, truda s tokarima, variocima...dok rjesi radilicu, auspuh...a stavljat ce ventil i komplicirat bezveze da nebi moze bit preradio kvacilo il par federica :icon_scratch: :dontknow:
...ti si nesto pobrka, ventil nemoze imat utjecaja na linearnost ubrzanja jer ako skuter ubrzava od 11-12t okretaja kroz ubrzanje (totalno nevezano na kvacilo, dakle ubrzanje kad kvacilo uhvati i skuter razvrti) ventil bi mu samo smanjio snagu na tim okretajima...
i sad na kraju...dakle nek je masina do sada pri 10000okr isla 120...koliko bi s tom getribom isla pri 12t okr?
dakle moze se slobodno stavit kraca getriba...kakav bi start bio s kratkom getribom i multivarom?
--- Kraj citata ---
vrtilo bi max okretaje naravno da bi postiga max snagu to se zna, nek ubrzava od 11-12t okretaja isto tako i motor ubrzava nema tu neke razlike ogromne jednostavno cilindar tako funkcionira, doticni cilindar dobije svoj moment oko 7000 dakle bez ikakvog problema moglo bi se to vozit na 8-9000 jer motor je vec u svom momentu dakle od tih 7000 na dalje kad god on zazeli napuca gas i motor krene sa razvrtavanjem, a zasto ic sad kemijat oko kavacila?? naravno da ce se stavit neke tvrde federe i sve to redom tako da bi prijenos uhvatio sto blize okretnom momentu i sprjecili rupu u startu i od istog trena kad prjenos uhvati nek prenosi svu snagu na kotacu... ".zatvoren ventil sprjecava neizgorenu smjesu da bizi na auspuh i masina bolje vuce na niskim okretajima" kako smo prije zakljucili ta garnitura ima svoj moment na 7000 okretaja a tebi kvacilo sa svim tuning federima itd hvata na 4000 krenut ces prije momenta pa da bi na 7 pucao od snage?? ventil nebi pomogo u tu razliku od 3000 okretaja?? to ti ja pokusavam obijasnit
nrgmc2-tuning:
--- Citat: walkay - 29 Kolovoz, 2013, 17:36:23 ---Stavi BGM radilicu i nabavi jos jacu klipnjacu, ako ne uspijes moli Boga da izdrzi 20 km! :laughing7:
--- Kraj citata ---
baza radilice ce bit bgm 55mm posto seriski hod od rotaxa je 54,5 tako da tog pol milimetra cemo nac negdje sa distancom :P a klipnjaca ide kao sto je peksy reko 115 mm na razliku od 110 tvornicke kod bgm-a a klipnjaca se prodaje pod karting opremon znaci marka je TM i namijenjena za kartinge od 125ccm, po meni trebala bi izdrzat :D
walkay:
Provjerite dali pase klipnjaca na BGM radilicu posto svaka ima drugaciju piksnu pa da nebi pusili na kraju. Na Deltu stavite malossi crvene federe pa dotegnite do kraja.
nrgmc2-tuning:
--- Citat: walkay - 29 Kolovoz, 2013, 17:54:00 ---Provjerite dali pase klipnjaca na BGM radilicu posto svaka ima drugaciju piksnu pa da nebi pusili na kraju. Na Deltu stavite malossi crvene federe pa dotegnite do kraja.
--- Kraj citata ---
naso sam podatke za klipnjacu dakle ovako:
duzina 115 mm
FI kod prihvata na radilicu bez iglicastog lezaja je 26mm a klin na radilici (izmijerio sam na seriskoj pa racun da je tako i na tu 55) je 22m tako ako postoji iglicasti lezaj kojemu pase i vanjski i unutarnji FI slozit ce se radilica bez problema :)
sto se kvacila tice i ja i peksi imamo deltu ja trenutno imam plave federe nategnute nesto malo ali neznam tocno na koliko mi hvata a to budem provjerio
giannelli:
mislim da je lunaRR u pravu, pa sa svim tim trkacim djelovima bit ce to preko 30ks, previse snage za cvt, st a ce vam dell 34 bolje dell28phbh kojeg ja imam pa se mozemo mjenjat za taj 34 ne tribate nista nadoplatit. :toothy3:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju