Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
Gume
..::Alf::..:
Pošto neče da mi otvori ovu stranicu http://www.autokreso.hr/upload/pdfgume/SAVA%20SCOOTER%20GUME.pdf , zanima me dali netko zna koliko koštaju Sava MC 16 gume ali RACING SOFT, od 13 cola za NRG Powera, neznam sad točno veličinu gume?
Mr J:
--- Citat: ..::Alf::.. - 11 Veljača, 2007, 17:55:54 ---Pošto neče da mi otvori ovu stranicu http://www.autokreso.hr/upload/pdfgume/SAVA%20SCOOTER%20GUME.pdf , zanima me dali netko zna koliko koštaju Sava MC 16 gume ali RACING SOFT, od 13 cola za NRG Powera, neznam sad točno veličinu gume?
--- Kraj citata ---
http://www.autokreso.hr/gume/cjenik.php
SA70791 130/60 -13 60P SCOOTER SOFT MC16 R TL 384,00 468,48
SA75083 130/60 -13 60P SCOOTER MEDIUM MC16 R TL 384,00 468,48
Doomsday:
Šta se tiše tih 'egzotičnijih' RACE modela od Save, imaćeš malih problema pri nabavi, kako su nešto skuplji i nisu baš traženi, ni Sava HR ni drugi dobavljači, koji većinom Savu uzimaju od Save Hr radi cijene i papirologije kod direktnog uzova iz Slovenije, neće ih imat na lageru...
Imam neke informacije da će novi kontigent uvoza iz Slovenije za Sava HR bit iza polovice 2. miseca, pa ti nebi bilo loše otić do vulkanizera koji radi sa Savom blizu tebe, reć mu da kod Save HR naruči gumu koja ti triba, i potvrdi kad bi tribala stić, i kaparirat gumu čoviku tako da je siguran, kad je dobije, da ćeš je i kupit, ili ako je ne dobije, vrati ti kaparu...
A možeš otić po gume u Sloveniju...
..::Alf::..:
--- Citat: Doomsday - 11 Veljača, 2007, 18:19:15 ---Šta se tiše tih 'egzotičnijih' RACE modela od Save, imaćeš malih problema pri nabavi, kako su nešto skuplji i nisu baš traženi, ni Sava HR ni drugi dobavljači, koji većinom Savu uzimaju od Save Hr radi cijene i papirologije kod direktnog uzova iz Slovenije, neće ih imat na lageru...
Imam neke informacije da će novi kontigent uvoza iz Slovenije za Sava HR bit iza polovice 2. miseca, pa ti nebi bilo loše otić do vulkanizera koji radi sa Savom blizu tebe, reć mu da kod Save HR naruči gumu koja ti triba, i potvrdi kad bi tribala stić, i kaparirat gumu čoviku tako da je siguran, kad je dobije, da ćeš je i kupit, ili ako je ne dobije, vrati ti kaparu...
A možeš otić po gume u Sloveniju...
--- Kraj citata ---
Gume mi trebaju za obićnu cestu i običnu vožnju (malo žešću, al ajd) ali želim da budu RACING SOFT, pa dali ima još koja marka guma takvu mekoću?
Doomsday:
Sad san provjerija, ako su tvoje dimenzije guma
prednja 120/70 –13
zadnja 140/60 –13
onda i ne možeš uzet Sava MC 16 RACING SOFT jer tih dimenzija i nema.
Jedine dimenzije MC 16 RACING SOFT su
120/70-12
130/70-12
130/60-13
tako da nemaš šanse...
Ali, u tvojim dimenzijama imaš Michelin PILOT SPORT SC šta je dobra cestovna guma sa nešto race karakteristika, sa dosta silice i dobra po suhom, mokrom, i malo hladnijem, za cilu godinu...
Znači, tebi ide naprid
120/70 - 13 PILOT SPORT SC F M/C (53 L) cca. 240 kuna
a nazad
140/60 - 13 PILOT SPORT SC R M/C (57 L ili P) cca. 350 kuna
Obrati pažnju na slova F (Front-prednja) i R (Rear-zadnja) jer se razlikuju prednja i zadnja, i profilom, i mješavinom gume...
Potraži kod vulkanizera šta drže Michelin blizu tebe... I moj savjet ti je da skuter odvezeš u servis, da ti tamo skinu oba kola, da ih odneseš tako u vulkanizera, on ti zamini gume, a serviser ponovo montira kola... Usput i pregleda skuter... Zato jer dosta vulkanizera sprčka i sjebe montažu-demontažu guma na skuteru što iz neznanja, što iz nepažnje...
Eto, pa sa srićom...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju