Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ

Gume

<< < (824/899) > >>

Deki.:

--- Citat: Corector - 07 Listopad, 2020, 09:32:27 ---
--- Citat: Infernus - 06 Listopad, 2020, 21:48:15 ---
--- Citat: ---Jesu, udobne su jako. Ako se vozis iskljucivo u savrsenim uvjetima onda ih neces rasjeci.

--- Kraj citata ---

idealni uvjeti ili bočnica /70 ili /80  :toothy9:

--- Kraj citata ---

Bocnica je toliko tanka i gipka da je nadmasuju neke zracnice.

--- Kraj citata ---
Uzmi XL verziju ta ti ima ojačane bočnice a cjena je skoro ista.
Jednom Conti uvjek Conti

Corector:
E to nisam znao. Samo racunaj da udobnost nece biti ista, ali ne bi trebalo biti ogromne razlike.

dario007:
Mene zanima sta ce Dacerovs rec na Conti,hahahah

Nikad nisam bio odusevljen Contijem.

Najbolja guma koju sam ikad vozio po cesti je bila Michelin pilot exalto 2,  ta guma 5.g stara je drzala po mokrom bolje nego 90% novih guma.

Jako dobar dojam mi je ostavila Nexen guma,za cijenu koju kosta mogu se sakriti mnogi renomirani proizvođaci.Prezadovoljan ljetnom sam si uzeo i zimske Nexen i gle cuda prezadovoljan sam drzanjem.Malko je bucnija od Goodyear-a kojeg sam vozio.

I ovo sto se objektivno prica o gumi ne uzimam u obzir dok mi netko tko se vozi muski ne kaze da valja,isto tako i testovi guma nisu relevantni jer pokazuju gumu kakva je u prvoj sezoni,a sta kasnije?

Od zimskih preferiram goodyear vec jedno 7-8.g i nikad se nisam opekao.Evo kod starog skidam 6.g vozenu Goodyearku i opet kupujemo istu takvu novu.

Deki.:
Od mase guma kojih sam vozio jedino Conti minimalno gubi svojstva s godinama ali ko podere gume u dvije godine i druge će mu biti dobre

DNKZ:
Mislim da ne treba  "brend" generalno ocjenjivati! Povremeno bilo koji brend izbaci dobar model gume isto tako i loš! Cijene kod guma nisu mjerilo kvalitete ,barem dijelom je tako! Ima guma koje su udobnije ,koje imaju tvrđu bočnicu(neudobnije),koje brže dođu na radnu temp,koje moraš zagrijati (brigestone potenza)100 čuda. Čitati iskustva koja nisu 100% točna,ali može se dosta toga isčitati! Na kraju moj zaključak je ;kupiti ono što ti je bitno da guma posjeduje! Trenutno na grande puntu brigestone turanza T005 ,malo testovi ,malo mišljenja širom interneta.....fenomenalna nikad se sigurnije nisam osjećao ! Isto kad sam imao zagewindan auto kupim Falken...... mrak grip čitam po forumima ,ovo ,ono hvale ga .....ali bočnica mekana ,pa ti poveži dva tri zavoja,a u isto vrijeme poništavaju gewinde.Kao da ih nema.....dakle za tu potrebu trebao sam potenzu tvrda bočnica. Kompleksno sve skupa,ali za neku prosječnu upotrebu izabrati uravnoteženu gumu! Moj otac kupi chevrolet cruz novi sa Kumho gumama koje su bile 8 godina na autu i držale do zadnjeg dana kao novi pirelli!!!! I tak,nabubah ovaj čušpajz,ali tako ja to nekako doživljavam!!!!!I oznake pratiti za kilažu ,brzinu....adekvatno kupovati! Za skuter bi čitajuć ovaj forum izabrao brigestone neki jer mi se čini da je najuravnoteženija guma.Samo da nađem u nekoj trgovini isti model prednje i zadnje!!!!!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju