Ostalo > Razne offtopic teme :)
eBay/Aliexpress/Skuter shopovi - fancy stvari, dobre ponude, popusti, akcije
3alfa3:
--- Citat: Pulss - 18 Siječanj, 2021, 15:01:18 ---Hahahahaha ti stvarno mislis da ce kinez nesto platit hrvatskoj.
Ako su to tako nasi zamislili onda super ;D
--- Kraj citata ---
Mozda sam krivo shvatio, al tako nekako sam procitao prije mjesec-dva.
Uostaom, to nebi bio problem kupca nego drzave ;D
EDIT: nasao clanak: https://www.bug.hr/propisi/potvrdjeno-bugu-pdv-na-male-posiljke-iz-kine-uvodi-se-1-srpnja-2021-16349
--- Citat: ---Isporučitelj zaračunava PDV
Kako pri uvozu malih pošiljki Carinska uprava ne bi PDV obračunavala krajnjem kupcu, uvodi se Posebni postupak oporezivanja za prodaju na daljinu dobara uvezenih iz trećih područja ili trećih zemalja koji obuhvaća dobra u pošiljkama čija unutarnja vrijednost nije veća od 150 EUR. Primjena navedenog posebnog postupka je opcionalna.
U skladu s tim posebnim postupkom, kada dobra (u pošiljkama čija unutarnja vrijednost nije veća od 150 EUR) dolaze iz treće zemlje izravno krajnjem kupcu u Europskoj uniji, isporučitelj će zaračunati PDV krajnjem kupcu po stopi koja se primjenjuje u državi članici odredišta dobara, zaključuju svoj odgovor iz Porezne uprave.
Poskupljenje od 25%
Drugim riječima, na male pakete iz Kine nakon 1. srpnja sljedeće godine plaćat ćemo domaći PDV od 25%, obračunat po posebnom postupku, izravno prodavatelju robe. To ujedno znači i da ćemo, srećom, izbjeći dugotrajni postupak carinjenja i s njime povezane fiksne troškove, pa će nam "sitnice iz Kine" vjerojatno poskupjeti za "samo" 25%.
--- Kraj citata ---
Pulss:
--- Citat: 3alfa3 - 18 Siječanj, 2021, 15:18:05 ---Mozda sam krivo shvatio, al tako nekako sam procitao prije mjesec-dva.
--- Kraj citata ---
Jedva cekan vidit kako ce neki tamo Chao Ming uplatit pare u Hrvatski drzavni proracun :toothy12:
Pa da su oni uplacivali ikad ista jebivjetrima poput nas nebi bili sad di jesu. :)
3alfa3:
--- Citat: Pulss - 18 Siječanj, 2021, 15:30:18 ---
--- Citat: 3alfa3 - 18 Siječanj, 2021, 15:18:05 ---Mozda sam krivo shvatio, al tako nekako sam procitao prije mjesec-dva.
--- Kraj citata ---
Jedva cekan vidit kako ce neki tamo Chao Ming uplatit pare u Hrvatski drzavni proracun :toothy12:
Pa da su oni uplacivali ikad ista jebivjetrima poput nas nebi bili sad di jesu. :)
--- Kraj citata ---
Stvar ce bit regulirana na podrucju cijele EU, ne samo HR, Chao Ming bu se morao prilagodit ili nebu trgovao sa EU
Pulss:
Ispada u ciloj situaciji da se Kinu nista ne pita u svezi toga tako da mislin da je to jos daleko od dovrsene price.
3alfa3:
--- Citat: Pulss - 18 Siječanj, 2021, 16:34:44 ---Ispada u ciloj situaciji da se Kinu nista ne pita u svezi toga tako da mislin da je to jos daleko od dovrsene price.
--- Kraj citata ---
nema to veze sa Kinom nego svim zemljama koje nisu u EU
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju