Ostalo > Razne offtopic teme :)
eBay/Aliexpress/Skuter shopovi - fancy stvari, dobre ponude, popusti, akcije
PchelaUbica:
Mislim da to ne predstavlja nikom problem financijski. Problem je sto uzimaju placu na takvim sitnicama, iako si platio dostavu kinezima..
Najzesce mi je kad platim prozvod 5 kn i onda jos njemu moram dat 5 kn. Hahah pa koji k
Pupo:
Stvar je vrlo jednostavna, čitajte što piše kako će vam kinezi slati. Ako piše da će poslati mali paket, platit će te 4.5kn. Ako vam pošalju kao pismo ili kao paket, nećete platiti 4.5kn. Odnosno, ako nagovorite kineze da vam šalju pakete ko pakete a ne ko male pakete, nećete nikad platit 4.5kn.
Osim u slučaju kada se plaća onih 4.5kn za dostavu pošiljke na adresu, to je druga stvar, i to možete izbjeći da kažete poštaru da vam ostavi ceduljicu i da će te podići paket u pošti.
PchelaUbica:
E to Pupo hvala na info :) nisam znao to za male pakete
gavranpero:
U BIH, u entitetu RS, pošta naplaćuje 1 euro ako pošiljka nije registrovana i nema praćenje. U zadnje vrijeme vidim da kinezi, posebno na Aliju, sve šalju registrovano, tako da pošta uskoro neće imati šta naplaćivati.
tdj595:
Imaju kinezi neku novu metodu slanja, speed pak se zove, bar ja to nisam prije vidjao. Evo zadnjih par stvari tako narucio, dode za nekih 10 radnih dana i to redovito preko njemacke, znaci na paketu se nigdje ne spominje kina, nego kao da je poslano iz njemacke a zapravo iz kine. Nisu mi carinili tako par vecih stvari u vrijednosti 300-700kn
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju