Ostalo > Svijet računala i mobitela
Everbuying.com jel kupovao itko (tamo ima tableta jeftino)
zvonkec_92:
--- Citat: silvio - 24 Siječanj, 2013, 19:28:50 ---ako mi je predmet koji dolazi naznacen kao "GIFT" jel se svejedno placa carina/pdv?
--- Kraj citata ---
nebi trebao :)
balicdim:
--- Citat: silvio - 24 Siječanj, 2013, 19:28:50 ---ako mi je predmet koji dolazi naznacen kao "GIFT" jel se svejedno placa carina/pdv?
--- Kraj citata ---
prije narudžbe fino konkatiraš prodavača i pitaš ga dal bi ti htio napisat poruku na engleskom ili drugom razumljivijem jeziku našim carinicima i ako hoće daš mu svoj primjerak "poklon poruke"
to ja prakticiram sa malo skupljim i glomaznijim stvarima, do sad je prolazilo u 9/10 slučajeva ukoliko na pošiljateljevoj adresi nije navedno "company" ili tako nešto (zahebo se samo prvi put jer nisam tražio adresu pošiljtelja) jer na carini pitaju koja je adresa "prijatelja"
sva sreća kinezima je jako važan feedback i oni bi ga primili i u pakšu samo da ga dobiju i ulaze ti u susret u većini slučajeva
petarpan:
citao sam da gift fora vise ne prolazi jer nisu ni carinici takvi mulci neg da ti i na gift mogu lupiti davanja prema procijenjenoj vrijednosti
neuromaniac:
nepali više gift fora , provjereno :icon_thumright:
prošle godine dobio 800 kn carine za dva para čizmi iz australije a bilo je naljepljeno gift
balicdim:
gift prolazi kao i zakon do 160kn nekad prolazi nekad ne....
kao što rekoh probaj sa prodavačem dogovorit da ti uz paket pošalje i poruku "dear pero, i send this proizvod because je kod nas much čiper den in your kantry, sej hello to your sister :icon_biggrin:" nešto u tom stilu samo gratički ispravnije i ako mu je do pozitvnig feedbacka nek piše ručno
do sada sam imao 10ak paketa koji su koštali preko 700-800kn i svi su prolazili osim prvog gdje sam se zadužio sa carinom i sa porezom i popušio jer je na kraju koštalo 200njak kn više nego kod nas i mogao sam ispušit i od hakom-a jer sam morao platit i dozvolu za uvoz proizvoda koji nije bio na njihovoj listi
u pitanju su bili neki wifi zvučnici
objetiv za digitalac- prošao, psp - prošao, alfina wifi kartica (u ono doba nije bilo 0% carine na nju) - prošla, starke - koje su se počele u to doba uništavat od strane carine na tvoj račun - prošle, "kornjača" - prošla 2x jer se 1. primjerak oštetio na carini (sad to više nije isplativo uzimat jer košta kao i kod nas), skener - prošao kao "oštećen" jer je tako pisalo na kutiji
neznam šta je još bilo ali na ove proizvode znam da sam se dogovarao sa prodavačima oko kombinacija slanja
sve se da riješit samo treba kombinirat, negdje će se ispušit a negdje se i iznenadiš kako sve prolazi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju