Tehnički kutak > Tuning skutera
Dr Pulley valjcici
Lenko:
Znam nekolicinu ljudi koji su ga stavili...prezadovoljni su...stavlja se na veće kubikaže, onda ima efekta...sasvim je drugi koncept od standardnog variomata...rolnice imaju standardnu gramažu, nepromenljive su i ne troše se...ceo variomat se pomera...
steeef:
radi slično ko i standardni,utezi izlaze van okomito i stvaraju pritisak na potisnu ploči tj kalotu pomoću centrifugalne sile..
samo kae taj j.costa 240 eura vani,kod nas ni nema za uzet..eh sad pitanje dal se isplati dat te novce jer je duplo skuplji nego polini/malossi..
edit; evo kak radi
jura500:
...a ja sam nekako u nedoumici dali da stavim Costu ili Polini,sada imam neke rolice od Polinia ali jos nisam otvorio variomat da vidim sta je to unutra i kako je to poslozeno ali sta je da je ne impresionira me bas jer sam vozio i puno bolji skuter iste marke.Vazno mi je da motor bolje vuce a krajnja brzina vise manje.
Lenko:
A što se ne bi registrovao na http://forum.bjbikers.com/ i tamo direktno pitao korisnike (član alexanto ih ima) JCosta u grupi maxiskuteri ? A i mislim da su ovde jeftiniji nego negde dalje...evo šta je alexanto negde napisao:"Znam za 4 slučaja ugradnje JCosta varijatora ( Atlantic 500, Xciting 250 i 500 i Burgman 400 )i od svih sam čuo sve najbolje. Ako Bog da za par nedelja ću mog Atlantica obradovati sa istim pa vam javljam utiske."
steeef:
s rolicama se nemre dobit neznam kakav efekt,već je objašnjeno par postova više..
kaj se tiče j.coste moguće je da je bolji nego ostali ali nisam ga imal ni usporedil i neznam baš da bi bil duplo bolji pa da dam za njega duplo više love nego za polini koi imam doma (govorim sad o 250cc mašini)
ima još i fr4 variomat,to je isto novi proizvod i nova tehnologija i princip rada variomata..
čital sam na slovenskom forumu da je na beverlyu 500 brzina porasla sa 168 na 188 naravno po celeru a i ubrzanje je puno bolje..
treba to isprobat :D
http://www.scooter-racing.it/attachment.php?attachmentid=7537&d=1299235657
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju